Tarih: 11.12.2022 16:57

Preston'da Nereler Gezilir? Preston Gezi Rehberi!

Facebook Twitter Linked-in

Preston, Kuzey Batı İngiltere'de bulunur ve 2002'den beri bir şehir olarak bilinir. Şehir unvanını aldıktan sonra çok sayıda turisti kendine çeken Preston, sakinliğiyle de değer görüyor. Preston'da görülecek ne var? Preston gezilecek yerler gibi sorulara cevap verdiğimiz bu içeriğimiz Preston'a gitmek isteyenler için rehber niteliğindedir.

Preston'da Görülmesi Gereken Yerler Listesi

Sıra Mekan Bölge Öne Çıkan
1 Hoghton Tower Preston PR5 0SH Mimari/Tarihi
2 Avenham and Miller Park Preston PR1 8JP Doğası
3 Harris Museum Preston PR1 2PP Eserleri
4 Aziz Walburge Kilisesi Preston PR2 2QE Mimari
5 Lancashire Infantry Museum Preston PR2 8AA

Koleksiyonlar/Eserler

 

Preston'da Gezilmesi Gereken 5 Yer

İşte İngiltere'de Preston şehrine gittiğiniz zaman gezmeniz gereken yerler...

1. Hoghton Tower

Adını sınırları içerisinde yer aldığı Hoghton Köyü'nden alan şahane kule, 12. yüzyılda inşa edilmiş.. Köyün zirve noktalarından birine konumlandırılan Hoghton Kulesi, Preston'un en önemli simgesi olarak biliniyor. Ünlü mimarlar Paley and Austin, Jawes Bertwisle ve Robert Dudley Oliver tarafından tasarlanan tarihi kule, bugünkü görünümüne 1560 ve 1565'li yıllarda geçirdiği restorasyon sonucu kavuşmuş. Preston'un turist çeken en önemli noktalarından biri olan Hoghton Tower, 170 metrelik yüksekliğiyle de hayranlık uyandırıyor.

2. Avenham and Miller Park

 

Dizi ve filmlerin çekildiği park olarak bilinen Avenham and Miller Park, Ribble Nehir kenarında yer alıyor. 1860'lı yıllarda tasarlanarak hayata geçirilen projeyle şehre kazandırılan park, koruma altındaki bölgeler arasında bulunuyor. Geniş çim alanları, mükemmel ağaçları, nehir görüntüsü ve köprüleriyle büyüleyici olan bu park doğa sevenlerin şehirde ilk tercih ettiği yer oluyor.

3. Harris Museum, Art Gallery & Library

1950 yılında yapılan Harris Museum, 1977 yılında Edmund Harris tarafından açılmış. Hem şehrin tarihi hakkında bilgi veren, hem sanat galerisi hem de kütüphane olan bu müze, Preston'da görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

4. Aziz Walburge Kilisesi

Preston şehir merkezinde Weston Caddesi üzerinde bulunan bir Roma Katolik kilisesi Aziz Walburge Kilisesi , 19 yüzyıldan beri hayatta kalan tarihi binalar arasında bulunuyor. Neo-Gotik tarzıyla dikkat çeken bu kilise, 50 metre uzunluğu ve 17 metre genişliğiyle de beğeni topluyor. Şehrin en değerli kutsal yapılarından biri olarak dünyaca üne kavuşan Aziz Walburge Kilisesi, İngiltere'nin Ulusal Miras Listesi'nde yer alıyor.

5. Lancashire Infantry Museum

Bilimsel, kültürel, sanatsal, tarihi birçok koleksiyona ev sahipliği yapan Lancashire Infantry Müze, kamu yararına açılan sergilere de ev sahipliği yapıyor. 7'den 70'e tüm bireylerin ilgi alanına dair bir şeyler bulabileceği bu müze, Preston'da gezilecek yerler arasında bulunuyor. Ayrıca askeri teknoloji ve bilimsel ögelerin büyük ilgi gördüğü müzede ziyaretçileri bilgilendirme adına videolu eğitimler de veriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —