Tarih: 17.12.2022 06:36

Wednesday dizisindeki bilinmeyen detaylar

Facebook Twitter Linked-in

Addams Family aslında bir çizgi roman ve diğer tüm yapımlar bundan yola çıkılarak uyarlandı.

Addams Family, 1960'larda televizyon dizisi, 1990'lı yıllarda iki film olarak izleyicilerin karşısına çıktı. İzleyicilerin beğenisini kazanan Addams Family'nin daha sonra bir animasyon uyarlaması da yapıldı.

Wednesday’in meşhur dansı aslında Jenna Ortega’nın yarattığı bir koreografiydi.

Dans konusunda pek de yetenekli olmadığı ve çekimler esnasında dans ettiği sırada biraz tuhaf hissettiği şeklinde açıklamalar yaptı. Beyaz perdedeki eski dönemlere ait dans sahnelerinden ilham aldığını dile getirdi. Dansından etkilendiği isimler arasında Bob Fosse, Denis Lavant bulunuyor.


Tim Burton'ın isteği üzerine, Jenna Ortega sahnelerde gözlerini hiç kırpmadan oynuyordu. Bu detay, Wednesday karakterini daha da ürkütücü ve garip bir hale getiriyor. Jenna Ortega, eğer gözünü kırparsa, sahnelerin yeniden çekilmesi gerektiği için buna özen göstererek oynadığını açıkladı.

90'lı yıllardaki Addams Family yapımlarında Wednesday karakterini canlandıran Christina Ricci, dizide Nevermore Akademi’de bir öğretmen rolünde oynuyor.

Wednesday rolündeki Jenna Ortega, karakterini özgün tutabilmek adına eski yapımlarda karakteri ikonikleştiren Christina Ricci ile rolü hakkında konuşmaktan uzak durduğunu dile getirdi.

Jenna Ortega bir röportajında, dizide canlandırdığı karakterin sahip olduğu birçok beceriyi iyi yansıtabilmek adına kano, okçuluk, eskrim ve dil dersleri aldığını söyledi. Ayrıca Jenna Ortega bir açıklamasında, dizinin çekimleri başlamadan iki ay önce çello çalmayı öğrendiğini dile getirdi.


Dizide, kasaba sakinlerinin uğrak mekanı olan 'Wheathervane Cafe', adını Addams Family çizgi romanının yaratıcısı Charles Addams'ın ilk sanat işlerinin yer aldığı lise edebiyat dergisinden alıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —