Tarih: 15.04.2024 17:01

Temmuzda hükümetin asgari ücretliye, emekliye ve memura yapacağı zam! Özgür Erdursun açıkladı

Facebook Twitter Linked-in

Temmuz ayında gerçekleştirilecek ikinci zammı bekleyen emekliler ve memurlar için her yıl iki kez yapılan zamların ikincisi temmuz ayında gerçekleşecek. Bu yılın ilk zam oranları özellikle emekliler arasında memnuniyetsizlik yarattı, ancak milyonlarca vatandaş, temmuz ayındaki zam kararını beklemeye aldı.

Temmuz ayındaki zam oranları büyük bir merak konusu haline gelirken ünlü ekonomist Özgür Erdursun, sosyal medya hesabından hükümetin asgari ücret, emekli ve memurlara yapmayı düşündüğü zam oranlarını paylaştı. Erdursun'un paylaştığı bilgiler arasında en çok dikkati çeken ise asgari ücret artışı oldu.

Sosyal medya platformlarında yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken ekonomist Özgür Erdursun, hükümetin temmuz ayında asgari ücretlilere, emeklilere ve memurlara düşündüğü zam oranlarına ilişkin önemli bir bilgiyi paylaştı. Erdursun, asgari ücrete zam yapılmayacağını belirterek, asgari ücretteki artış olmazsa diğer ücretlerde de bir artış olmayacağını vurguladı. Bu bilgi, asgari ücretin diğer gelir kademeleri üzerindeki etkisine dair önemli bir ipucu niteliği taşıyor.

Erdursun, paylaşımında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 25, memur ve memur emeklilerine yüzde 20 oranın da zamların düşünüldüğünü paylaştı. Uzman isim, şu ifadelere yer verdi:

“Temmuz'da hükümetin Asgari Ücret-Emekli ve Memura yapmayı düşündüğü zam oranları;

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %25
Memur ve memur emeklilerine %20
Asgari Ücrete %0
Asgari Ücret artmaz ise diğer ücretlerde artmaz.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —