Tarih: 09.09.2023 16:33

Tüm şehirlere dalga dalga geliyor! Adana, Mersin, İstanbul, Rize, Antalya... Resmen afet geliyor

Facebook Twitter Linked-in

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarılar gelmeye başladı. Şiddetli hava olayları; Adana, Mersin, İstanbul, Rize ve Antalya'da şiddetli bir şekilde yaşanacakken o iki ilde şiddetini daha da artıracak. Afet olarak nitelendirilen hava olaylarına karşı vatandaşlar tedbirini alsın. İşte tüm detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan güncel hava durumu raporlarına bir yenisi daha eklendi. Milyonlarca vatandaşa uyarılarda bulunan Meteoroloji, o illerde yaşayanlara önlemler alınması gerektiğini paylaştı. Hava koşullarının sert olacağı belirtilirken 2 il için turuncu kodlu uyarı, 5 il için sarı kodlu uyarılar duyuruldu.

O İLLERDE TEHLİKELİ YAĞIŞ

Sıcak ve kurak geçen yaz ayları sonrasında sonbahar mevsimleri etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sonbahar uyarıları gelmeye başladı. Eylül ayı ile birlikte başlayan yağışlar İstanbul'da felakete sebep olurken, sel felaketi nedeniyle 2 vatandaş hayatını kaybederken araçlar sular altında kalmıştı. Yağış uyarılarının devam ettiği günlerde Meteoroloji, son hava durumu değerlendirmelerini milyonlar ile paylaştı.

 

Raporda yer alanlara göre kuzey, iç ve batı kesimlerinde yer yer çok bulutlu ve parçalı bulutlu bir gökyüzü bekleniyor. İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun Kuzeydoğusu ve Eskişehir, Bolu çevreleri ile Ankara'nın batı ilçelerinde gök gürültülü sağanak ve yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Ülkemizde kalan diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği düşünülüyor.


TURUNCU VE SARI KODLU UYARILAR

Turuncu ve sarı kodlu uyarılar paylaşan Meteoroloji, riskli olan bölgeler tek tek paylaştı. Yağışların başladığı günlerde Rize çevreleri ,Artvin'in kuzeyinde, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Adana, Osmaniye, Mersin'in Kuzeyi, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi ile Hatay'ın Kuzeyi, Ağrı çevresi, Van'ın kuzey kesimleri ve Iğdır ilimizin güney kesimlerinde yer yer çok kuvvetli, yerel olarak ise kuvvetli ve şiddetli yağışlar bekleniyor.

 

Özellikle Rize ve Artvin'de uyarılar yoğunlaşırken, metrekareye 100 kg yağış beklendiği paylaşıldı. Beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirlerin alınması gerektiği belirtiliyor. Meteoroloji, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Mersin için "sarı", Rize ve Artvin içinse "turuncu" kodlu uyarılar yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —