Tarih: 29.01.2023 17:16

Ayder Kardan Adam Festivali coşkuyla tamamlandı

Facebook Twitter Linked-in

Çamlıhemşin Kaymakamlığı ve Çamlıhemşin Belediyesi tarafından bu yıl 15.si düzenlenen Ayder Kardan Adam Festivaline hava şartlarından dolayı yeterli kar olmamasından dolayı kamyonlarla Ayder'e kar taşındı. Etkinliğin son gününde kar yağmasıyla birlikte festivale katılan vatandaşlar kar altında coşkuyla eğlendi. Gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlar poşetlerle kayarak keyifli vakit geçirirken, aynı zamanda kardan adam yapma, halat çekme yarışmaları, tulum eşliğinde horonlar oynandı.

ETKİNLİKLER İLE SOSYAL HAYATA RENK KATIYORUZ

Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu Ayder yaylasının hem yaz hem de kış sezonunda turizm merkezi olduğunu belirterek "İnsanlarımızın sosyal hayata ihtiyacı var, burada yaptığımız etkinlikler ile sosyal hayata renk katıyoruz. Ayder yaylamız Karadeniz'in incisi. Gerçekten insanların bu tür etkinliklere ihtiyacı var. Üniversitelerin tatil olmasıyla birlikte sınavdan stresinden çıkan öğrencilerimiz burada gönüllerince eğleniyorlar. Bu tür etkinlikler öğrenciler ve vatandaşlarımız için çok faydalı olduğunu düşünüyorum" dedi.

FESTİVALİN SON GÜNÜNDE YAĞAN KAR KATILIMCILARI COŞTURDU

Kardan adam festivalinin son gününde yağan kar katılımcıları mutlu etti. Alanda kar yağışı altında halat çekme yarışmaları, medikal koşu, kayak koşu takımı gösterisi ve kardan heykelleri sergisi yapıldı. Gösterilerde derece alanlara ödüller verilmesinin ardından sanatçılar Volkan Arslan, Özlem Devran, Usame İsmail ve Mustafa Gökay konserleriyle sona erdi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —