Tarih: 07.12.2022 16:31

B sınıfı ehliyeti hangi araçlar için kullanılır? B ehliyet kimlere verilir?

Facebook Twitter Linked-in

Gerek motorlu gerekse motorsuz araçların trafikte güvenli bir şekilde yolculuk yapabilmeleri için kullanıcılara sürücü belgesi zorunluluğu getirilmiştir. B sınıfı ehliyeti hangi araçlar için kullanılır ve B ehliyet kimlere verilir merak ediliyor. B sınıfı ehliyeti hangi araçlar için kullanılır? B ehliyet kimlere verilir? sorularına yanıt aranıyor. B sınıfı ehliyeti hangi araçlar için kullanılır? B ehliyet kimlere verilir? Detaylar haberimizdedir…

Eğer sürücüler otomobil ya da kamyonet gibi araçları kullanmak isterlerse B sınıfı ehliyet almaları gerekir. B sınıfı ehliyet almayı hak kazanan kişiler, aynı zamanda da B1 ve F sınıfı araçları da kullanma hakkı kazanırlar. B1 ve F sınıfı araçların yanında M sınıfı araçları da kullanabiliyorlar.

Ehliyet almak isteyen kişilerin 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekir,

En az ilkokul mezunu olmak,

Kendilerinden istenen sağlık belgelerini tam olarak kuruma sunmaları şarttır.

Nüfuz cüzdanı fotokopisi,

2 adet resim ( biyometrik)

Ülkemizde en çok tercih edilen ehliyet türü B sınıfı ehliyet içinyukarıda verilen şartları yerine getirmeniz gerekmektedir.

B sınıfı ehliyet otomobil ve kamyonet tipi araçları kapsayan ehliyet sınıfı oluyor. B sınıfı ehliyetin süresi ise 10 yıl olarak geçiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —