Tarih: 25.11.2022 14:35

Dut Kürü Nedir? Dut Kürü Nasıl Yapılır? Dut Kürünün Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Facebook Twitter Linked-in

Dutun gölgelik alanda çarşaflara serilmesi ile dut kurutma işlemi gerçekleştirilir. 5 kg taze duttan 1 kilo kuru dut elde edilir. Kurutulmuş dut doğal, lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalıktır. C vitamini, lif, kalsiyum ve antioksidan açısından zengindir.Bağışıklık sistemini güçlendirir, kanser dahil pek çok hastalığa şifa olur. Dut kurusu ile yapacağınız dut kürü ile antibiyotik kullanmaya gerek kalmadan kandaki enfeksiyonu temizleyebilirsiniz.

PROF. DR. İBRAHİM SARAÇOĞLU'NDAN DUT KÜRÜ TARİFİ

Malzemeler

2 su bardağı suyu cezveye koyup kaynatın. İçerisine 1,5 yemek kaşığı dut kurusu atıp 6 dk. kısık ateşte kaynatın. Ilıyınca süzün. Yarısını sabah yarısını akşam aç karına içiniz.25 gün boyunca buna devam edin.Dutları sakın çöpe atmayın, suyunu içmeden veya içtikten sonra yiyebilirsiniz.

DUT KÜRÜNÜN FAYDALARI NELERDİR?

Kanınızda iltihap varsa kandaki enfeksiyonu temizlemek için dut kürü yapabilirsiniz. Dut kurusu kanı temizlemekte en etkili besinlerdendir. Kanda enfeksiyon, iltihap olup olmadığını tespit için kanda CRP testi yaptırmalısınız. CRP kanda enfeksiyonu gösteren bir parametredir. Şayet CRP seviyesi normalden yüksekse dut kürü kısa sürede CRP’yi düşürecektir.

Dut yüzyıllardır tıp dünyasında hastalıkları tedavi etmek için kullanılmaktadır. Vitamin ve mineral içeriği yüksektir, antioksidan açısından zengindir. Besleyici ve hastalıklardan koruyucudur. Başta kanser olmak üzere soğuk algınlığı, egzama, enfeksiyon ve kanın temizlenmesi gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır.

Egzama tedavisi için dut kürü tarifi:

Marketten pet şişe su alın. 2 su bardağı suyun içerisine 1 avuç beyaz dut kurusu atıp 6 dk. kısık ateşte kaynatın. Ocaktan alıp biraz soğumaya bırakın, elinizi yakmayacak derecede ılındığında egzamalı ellerinizi kabın içerisine koyun ve en az 10 dakika bekletin. Bir saat boyunca ellerinizi yıkamayın. Bir saat geçtikten sonra ellerinizi yıkayın. Haftada üç kez bu uygulamaya devam edin. Bu kürü her seferinde taze hazırlayın, sürekli aynı kürü kullanmayın. Ellerinizi daldırdığınız kabın soğumamasına dikkat edin. Dut kürü suyu ellerinizi yakmayacak derecede (ılıktan sıcak) olmalıdır. Gerekirse tekrar ısıtın. Şayet egzama ayaklarda yahut el bileklerinizdeyse,  kepçeyle bu sudan alıp egzamalı bölgelere dökün.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —