Tarih: 12.06.2023 15:19

Ahat Andican İstifa Ediyor: İYİ Parti Kurucusu "Partisiz Muhalefet" Sahasına Katılıyor

Facebook Twitter Linked-in

Eski Devlet Bakanı ve önceki dönem İYİ Parti Milletvekili olan Ahat Andican, parti kurucusu olarak görev yaptığı partisinden istifa etti.

Andican, yaptığı açıklamada, "Bugün itibarıyla, kurucusu ve milletvekili olmaktan gurur duyduğum İYİ Parti üyeliğimi sonlandırmış bulunmaktayım" dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Önceki dönemlerde milletvekilliği görevini iki kez üstlenmiş ve bir dönem bakanlık yapmış bir siyasetçi olarak, korku ve baskı atmosferinin hâkim olduğu bir dönemde, Cumhuriyet değerleri ve Atatürk Türkiye'siyle kavgalı bir zihniyete karşı mücadele etmek, milli bir görev olduğuna inanarak İYİ Parti'yi kurmuştum.

"Meclisin 27. Dönemi boyunca, birçok televizyon programına katıldım ve bazı meclis konuşmalarım sosyal medyada milyonlarca kez izlendi. Seçim bölgelerimde, caddelerde, mahallelerde, sokaklarda ve evlerde saha çalışmaları gerçekleştirdim. Bu nedenle, İYİ Parti'ye layıkıyla hizmet ettiğime inanıyorum. Tabii ki takdir, yüce milletimize aittir.

"Ancak ne yazık ki bugün geldiğimiz noktada, İYİ Parti Yönetimi ile siyasal ve yapısal açıdan uyumlu bir çalışma yürütme imkanı kalmamış durumdadır.

"Öte yandan, oy almak uğruna devletin tüm kurum ve kaynaklarını insafsızca kullanmaktan, dinin suiistimal edilmesinden, vatandaşlığın satılmasından, cumhuriyet düşmanlarının meclise taşınmasından ve yalan sloganlar ve montaj videolarla halkın aldatılmasından çekinmeyen bu zihniyet, küçük bir farkla da olsa seçimleri kazanmış ve iktidarını sürdürmektedir. Bu nedenle, mücadeleye devam etmek gerekmektedir.

"Bundan dolayı, "Partisiz Muhalefet" cephesine katılmış bulunuyorum. Artık sade bir vatandaş olarak, yukarıda tanımladığım zihniyete karşı mücadelemi her platformda sürdüreceğim.

"Geçmiş yasama döneminde, oylarıyla beni meclise taşıyan, takdirleriyle cesaretlendiren ve yapıcı eleştirileriyle yol gösteren güzel yurdumun tüm insanlarına teşekkür ediyor, en içten sevgi, saygı ve esenlik dileklerimi sunuyorum."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —