Tarih: 27.06.2023 13:17

İslam Memiş'ten Temmuz Öncesi Yatırım Öngörüleri: Dolar, Borsa, Euro, Altın ve Gümüş Analizi

Facebook Twitter Linked-in

İslam Memiş, bir altın ve para piyasaları uzmanı olarak temmuz ayına sayılı günler kala yatırım araçları hakkındaki öngörülerini bir videoyla takipçileriyle paylaştı. Memiş, dolar, borsa, euro, altın ve gümüşü analiz ederek görüşlerini aktardı. Özellikle bir emtiaya dikkat çekerek, "Elinizde dolar varsa son şansınız o" şeklinde uyarıda bulundu. Finans analisti İslam Memiş, temmuz öncesindeki tahminlerini video paylaşımıyla takipçileriyle paylaştı. Memiş, gram altın ve doların yükselişine dikkat çekti.

Değerlendirmelerine borsa ile başlayan Memiş, şunları söyledi:

Piyasalar bu hafta kısa bir süreliğine olsa da hangi bant aralıklarının takip edileceğine odaklanacağız. Borsa, döviz kurları, altın-gümüş fiyatları hakkında neler bekleniyor ve yatırımcılar ne yapmalı? Borsa İstanbul, değeri 2.69 artarak günü tamamladı. Bu yıl için hedef seviyemiz 6000 ve 6500 seviyeleriydi. Merkez Bankası'nın faiz kararı ve hafif bir artışla birlikte, beklenen yükselişler önce gerçekleşti. Hedef olarak hala 6000 seviyesine doğru ilerlemeye devam ediyoruz. İlk kez borsaya giriş yapacak yatırımcılar için uygun bir endeks olduğunu düşünmüyorum.

Bayramdan sonra daha düşük seviyelerde giriş yapmak isteyenler için fırsatlar olabilir. 5450 seviyesine geri çekilme olması durumunda giriş yapmak gerektiğini öngörüyorum. İbre yukarı yönlü olmasına rağmen kesinlikle sert düzeltme hareketleri yaşanacaktır. Bu seviyelerden borsaya giriş yapmak uygun değildir.

Dolar kuruyla borsanın düşeceğini ya da yükseleceğini göreceksiniz. Bu ikisi birlikte hareket edecekler, demiştim. Dolar rekor seviyelerine ulaştığında borsa da rekor kırdı. Borsa yatırımcısı, elinde hisse senedi varsa 6000 seviyesini görmeden çıkış yapmalıdır. İslam Memiş, dolar ve euro için şu tahminlerde bulundu:

"Dolar/TL kuru ilk işlem gününde 25.85 seviyesinde. Dolar/TL 26 direncine takıldı. Hedefimiz 28 lira. Ancak dövize girmek isteyen yatırımcıların bir kez daha düşünmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu yıl için 24-25 seviyelerini bekliyoruz, ancak doların getirisi euro ve sterlin kadar yüksek olmayabilir. Aynı şekilde gram altın ve gümüşe göre de fazla olmayabilir. Dolara yatırım yapmayı düşünenler bir kez daha düşünmeli. Piyasalara bir müdahale olması durumunda 23.70 seviyesine kadar kısa vadeli geri çekilmeler yaşanabilir. Her şey zamanında güzel olacaktır.

Euro/TL kuru 28.15 seviyesinde bulunuyor. 26 Haziran Pazartesi gününe kadar 28.39 seviyesine yükseldi. Euro, dolar karşısında daha fazla getiri sağlamaktadır. Önümüzdeki aylarda euro/dolar paritesinde 1.15 ve euro/TL'de 30 lira seviyelerini göreceğimizi bekliyoruz. 28-30 bandını sürekli olarak dile getiriyoruz, ancak temmuz gelmeden 28 seviyesini gördük. En kısa zamanda 30 lirayı hedefleyen bir kur karşımızda olacak. Dikkatli olmak ve bir müdahale ile daha düşük maliyetle alma fırsatını kaçırmamak gerekiyor." İSLAM MEMİŞ'TEN GRAM ALTIN VE GÜMÜŞ TAHMİNİ

"Ons altın şu anda 1925 dolar seviyesindedir. Geçen hafta tahminimiz gerçekleşti. 1910 seviyeleri dip noktalarını ifade etmiştim. Bu seviyelerden giriş yapmanın uygun olduğunu söylemiştim. Elinde dolar bulunanlar için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Yukarıda 1960 direncini takip etmemiz gerekiyor. 1918-1960 aralığına dikkat etmek önemlidir. Temmuzdan sonra 2150, 2250 ve 2350 seviyelerine doğru hareketlenmeler bekliyorduk. Altın almak isteyen yatırımcılar, ons altının yükseliş trendine girebileceğini düşünmelidirler. Buna göre hazırlık yapılmalı.

Gram altın şu anda 1600 seviyesindedir, ancak serbest piyasada 1623 seviyesine kadar yükselmiştik. Gram altının hedefleri 1550 ve 1650 seviyeleriydi. Bu beklentiler Merkez Bankası'nın etkisiyle erken gerçekleşti. Dolar/TL'deki geri çekilmeleri önemsediğim için bugün gram altın almak için uygun bir zaman olduğunu düşünmüyorum. Yüzde 50 oranında alım yapmak için fırsatları gözlüyoruz. Sabırla beklemeye devam ediyoruz.

Ons gümüşün ons başına fiyatı yüzde 2 primli durumdadır. 23 seviyesinden 23.60 seviyesine gerileme olabilir ve 22.50 dolara kadar düşebiliriz, bu konuda uyarılarım vardı. 22 dolar seviyesi tuttu ve bundan sonra 24 ve 26 seviyelerine doğru yukarı yönlü hareketlerini sürdürecek olan ons gümüş bulunmaktadır. Elinde dolar bulunanlar gümüş alabilir, son şanslarıdır.

Gram gümüş şu anda 19 lira seviyesindedir. Yüzde 4.33 oranında değer artışı yaşanmıştır. Altına kıyasla daha fazla değer kazanmıştır. 20 lira seviyesine yaklaşıyoruz, ancak ben 19 seviyesinden gram gümüş almayı tercih etmem. Dolardaki düşüşleri bekleyip pozisyon almak daha doğru olacaktır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —