Tarih: 26.06.2023 13:33

Tunç Soyer, CHP İçindeki Değişim Çağrılarını Değerlendirdi

Facebook Twitter Linked-in

14-28 Mayıs seçimleri sonrasında CHP içinde değişim çağrıları yükseldi ve bu çağrıları değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevi bırakması gerekip gerekmediği konusunda bir cevap verdi. Halk TV canlı yayınına katılan Tunç Soyer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevi bırakması gerekip gerekmediği sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

"Bu konuda Kemal Bey zaten açıklama yapmıştı. Kendisi, 'Kaptan olarak gemiyi limana götürmek benim sorumluluğum' dedi. Benim anladığım liman ise yerel seçimlerdir. Yani Kemal Bey, yerel seçimlere kadar görevinin başında kalacak ve ben de bunu doğru buluyorum. 2019 seçimlerinin kazanılmasının mimarı Kemal Bey'dir ve bu seçimde de onun kurgu ve stratejisiyle devam etmek gerektiğini düşünüyorum."

Tunç Soyer'ye "Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'a yeniden aday olmasını doğru buluyor musunuz?" sorusu da yöneltildi ve Soyer şu şekilde cevapladı: "Fevkalade olması gerektiğini düşünüyorum. Ekrem Bey, İstanbul'da çok güzel işlere imza attı. Metrolar, kreşler ve gençlerle olan iletişimi büyük önem taşıyor. Ben dışarıdan bir göz olarak bunları söyleyebiliyorum.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —