Tarih: 24.04.2023 14:15

Yeşil Erik: Sağlıklı ve Lezzetli Bir Kilo Verme Aracı

Facebook Twitter Linked-in

Meyve olsun sebze olsun tüm yiyeceklerin kalorisini bilmek fit kalmanın en büyük sırrı. Genellikle çoğu meyve ve sebzenin kalorisi çok düşüktür. Erik de bu düşük kalorili meyvelerden. 10 adet erik 1 porsiyon ediyor. Diyet listelerinde de sıklıkla yer alan eriği ara öğünlerde 1 porsiyon olarak güvenle tüketebilirsiniz.

ERİK KAÇ KALORİ?

ERİK ZAYIFLATIR MI YOKSA KİLO MU ALDIRIR?

Erik düşük kalorisi ve yüksek lif içeriği ile zayıflamaya yardımcı besinlerden. Kabızlığı önleyip bağırsakların düzenli çalışmasını sağlıyor. Uzun süreli tokluk hissi verip kilo vermeyi destekliyor.

Kilo takıntısı olanlar, daim fit kalmak isteyenler için yeşil erik ideal meyve. Kan şekerini dengeliyor, kandaki glikoz seviyesini normale çevirip bu sayede açlık krizlerini engelliyor. Cilt bağ dokusunu güçlendirip kilo verirken sarkmayı önlüyor. Sağlığımız için oldukça faydalı olan yeşil erik, ince ve zarif bir görünüme kavuşmamızda etkili rol oynuyor. Yeşil erikte bulunan lifler midede kolayca sindiriliyor. Hazımsızlık, şişkinlik, gaz ve kabızlık gibi sorunlara da şifa oluyor.

ERİK KİLO YAPAR MI?

Günlük kalori ihtiyacını aşmadığınız sürece erik zayıflatan meyveler arasında sayılabilir. Ancak günlük kalori ihtiyacına ek olarak erik tüketirseniz zayıflamak yerine kilo alabilirsiniz.

Kadınlarda günlük kalori ihtiyacı 1800-2000 iken erkeklerde bu oran 2200-2500 kaloridir. Bu oranı aşıp üzerine bir de erik yemek sizi şişmanlatabilir.

 ERİĞİN TUZLA YENİLMESİ KİLO YAPAR MI?

Tuzun kalorisi sıfıra yakındır bu nedenle eriğin tuzla yenilmesi kilo aldırmaz. Fakat tuza banılmış erik gibi tuzlu besinler vücutta ödeme neden olur, ödem dolayısıyla daha şiş ve kilolu görünebilirsiniz. Üstelik fazla tuz tüketimi zaten normalde de tavsiye edilmemektedir. Bu nedenle yeşil eriği tuzsuz yemek daha sağlıklıdır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —