Tarih: 16.03.2023 10:02

Vatandaşları sevindirecek müjde! Devlet 2393 TL veriyor! Sosyal yardım ödemelerinin detayları belli oldu

Facebook Twitter Linked-in

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen destek ödemeleri hız kesmeden devam ediyor. Mart ayı için verilen sosyal destek ödemeleri T.C kimlik numarasına göre hesaplara yatırılmaya başlandı. 

2392 TL YARDIM ÖDEMESİ YAPILIYOR

Destek ödemesinin miktarı da belli oldu. Aile Bakanlığı PTT üzerinden 2392 TL sosyal yardım ödemesi sağlıyor. Bu destek ödemesi için başvurular e-devlet'ten yapılabiliyor.

ŞARTLAR NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Türkiye Aile Destek yardımından yararlanmak için aranan şartlarda belli oldu. Ödeme almak için asgari Hane için ne kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması şartı aranıyor. bu şartı taşıyanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına giderek ya da e-devlet üzerinden online şekilde başvuru işlemlerini tamamlayabiliyor. Aile Bakanlığı'nın yardım ödemeleri genel olarak PTT aracılığıyla yapılıyor. Ödemesi onay alan kişiler T.C kimlik kartları ile birlikte PTT şubelerine giderek ödemesini alabiliyor. Ancak başvuru esnasında IBAN numarası verdiyseniz banka hesabınızdan da ödeme alma şansına sahipsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —