Tarih: 17.07.2023 10:27

Bakanlık duyurdu: Milyonlarca işçinin çalışma saati değişti

Facebook Twitter Linked-in

 Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda hava sıcaklıklarının aşırı yükseleceği duyuruldu. Bu durumun sıcak çarpması ya da önemli sağlık problemleri için ciddi bir sorun oluşturduğu belirtilirken dışarıda çalışan işçilerin çalışma saatlerinde de düzenlemeye gidildi. İşte bakanlık tarafından yapılan o açıklama…

O SAAT ARALIĞINDA KİMSE ÇALIŞMAYACAK

 Hava sıcaklıkları beklenenin üzerinde görülürken uzmanlar da tüm vatandaşları tek tek uyardı. 17-21 tarihleri arasında dışarıda çalışan işçilerin güneşe maruz kalmaması için çalışma saatlerinde düzenlemeye gidildi. Saat 12.00 ile 16.00 saatleri aralığında işçilerin çalışmayacağı duyuruldu.

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy hava sıcaklıklarında anormallik olduğunu aktardı. Her yıl Ağustos ayında belirli saat aralıklarında güneş altında çalışılmaması doğrultusunda aldıkları kararın bu yıl daha erkene çekildiği belirtildi. Taçoy, hava sıcaklıkları ile ilgili alınan kararı Bakanlar Kurulu’na sunmak için önerge hazırladıklarını açıkladı.

 KKTC meteoroloji dairesinin hava sıcaklığı tahminleri ve iş sağlığı güvenliği kapsamında 17 Temmuz 2023 ile 21 Temmuz 2023 tarihlerinde saat 12.00 ile 16:00 saatleri arasında güneş altında çalışmanın yasaklandığı aktarıldı. Yapılan düzenleme hakkındaki detayları paylaşan Taçoy, açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “İş Yasası 36. Maddesinin bakanlığa verdiği yetkiye dayanarak açık havada güneş altında çalışan kişilerin sağlığının korunması amacıyla, yüksek hava sıcaklığı altında dışarıda çalışma tehlikesi göz önünde bulundurularak ilk etapta bu karar alındı daha sonra ağustos ayı için yeniden karar alacağız”

Kaynak: karar.com

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —