Tarih: 15.11.2022 08:51

Şanlıurfa Eyyübiye TOKİ kura sonuçları açıklandı mı? TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye kurası CANLI İZLE!

Facebook Twitter Linked-in

TOKİ'nin Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi kapsamında hayat geçirdiği 250 bin sosyal konut projesinde heyecanla beklenen kura dönemi başladı. Bugün Şanlıurfa Eyyübiye kura çekilişi yapılacak. Proje kapsamında hayata geçirilecek olan 4.250 konutun kura çekim işlemi yarında kaldığı yerden devam edecek. Şanlıurfa Eyyübiye TOKİ kura çekimini ise başvuru yapan vatandaşlar canlı olarak takip edebilecekler...

ŞANLIURFA EYYÜBİYE TOKİ KURASI NASIL İZLENİR?

TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye sosyal konut projesine başvuru yapan tüm vatandaşlar kura çekimini canlı olarak takip etme şansına sahipler. Şanlıurfa Eyyübiye TOKİ kura çekim töreni TOKİ'nin resmi YOUTUBE kanalı üzerinden izlenebiliyor.

TOKİ ŞANLIURFA EYYÜBİYE KURASI CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Şanlıurfa Eyyübiye TOKİ kura çekim işlemi saat 10:00'da başlayacak. Kuralar 11 Nisan Kapalı Spor Salonu'nda çekilecek.

ŞANLIURFA EYYÜBİYE TOKİ KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

TOKİ kura çekilişinin ardından 2+1 ve 3+1 hak sahipliği kazananlar isim listesi TOKİ resmi internet sayfası üzerinden yayınlanacak.

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NASIL YAPILACAK?

1) Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malullerine konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

2) "En Az %40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

3) Emekli Vatandaşlara konut sayısının %20'isi kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

4) Genç Vatandaşlara konut sayısının %20'i kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

5) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

Kurada, hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 5 (beş) iş günü sonrasında Başvuru yapılan Bankanın yetkili Şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecektir.* Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra İdarece tespit edilen tarihte "Konut Belirleme Kurası" çekilecektir.

* Satışa sunulan konut sayısından daha az başvuru olması durumunda, başvuruda bulunanlarca satın alınacak konutlar TOKİ'nin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından, noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecektir.

* İhale sonrası konut sayılarında azalma olması durumunda; konut belirleme kurası ile birlikte ilk kurada belirlenen hak sahipleri arasından konut sayısı kadar hak sahibi belirleme kurası çekilecektir.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —