Tarih: 05.04.2023 12:24

Anne Karnında 15 Haftalık Bebek Gelişimi: Tat alma duyusu ve tırnaklar oluşmaya başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Anne karnında 15 Haftalık Bebek Gelişimi

15 haftalık bebek gelişimi dönemi, bebeğin büyüme ve gelişimi için önemli bir dönemdir. Bu dönemde bebeğin boyu yaklaşık 10 cm, ağırlığı ise 70 gramdır. Bebeğin kasları gelişir ve hareketleri daha da belirgin hale gelir. Bebeğin cildi altındaki yağ dokusu artar ve cildi daha dolgun hale gelir.

Bebeğin tırnakları bu dönemde oluşmaya başlar ve saçları daha belirgin hale gelir. Bebeğin tat alma duyusu da gelişmeye başlar. Bebek, amniyon sıvısındaki farklı tatları alabilir ve tat alma duyusu, bebeğin doğum sonrasında yeni besinleri keşfetmesine yardımcı olur.

Bebeğin iskelet sistemi daha da güçlenir ve kemikleri sertleşir. Bebeğin böbrekleri artık idrarı üretebilir ve idrar, amniyon sıvısına karışır. Bebeğin gözleri de gelişmeye devam eder ve göz kapakları artık açılıp kapanabilir hale gelir.

15 haftalık bebek gelişimi dönemi, anne adayları için de önemlidir. Bu dönemde anne adayları, bebeğin sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olmak için sağlıklı bir beslenme programı uygulamalı, doktorların önerilerine uygun egzersizler yapmalı ve düzenli doktor kontrollerine gitmelidirler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —