Tarih: 12.03.2023 14:05

e-Devlet'ten hemen sorgulayın! 4.337 lira nakit destek ödemesi yapılacak! Son tarih 31 Mart

Facebook Twitter Linked-in

Devlet tarafından yapılan ödemeler milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. Devlet tarafından evde bakım parası veriliyor. Bu doğrultuda evinde yaşlı engelli ya da hasta yakınına bakanlara başvuru yapmaları ve onaylanmaları durumunda destek ödemesi yapıldığı belirtildi. Buna göre, 4.337 lira paraların her ay ayın 15'inde başlayıp ay sonuna kadar devam edeceği söylendi. Söz konusu ödemeler e-Devlet üzerinden sorgulanabildiği gibi aynı sayfa üzerinden de başvuru yapılabiliyor.

HER AY DÜZENLİ ÖDENİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın her ayın 15’i ile 31’i arasında evde bakım aylığını hesaplara yatırıyor. Evde bakım aylığı e-Devlet ve SMS ile sorgulanabildiği belirtiliyor. Bu destek ödemeleri hakkında Aile Bakanı Derya Yanık açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık açıklamaları şu şekilde;

"Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2 milyar 417 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 564 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim. Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştirmeye devam edeceğiz" kaydetti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —