Tarih: 23.09.2023 22:57

Kahvaltıda bunlardan kaçının!

Facebook Twitter Linked-in

Dr. Özgönül, balın doğal, sağlıklı ve faydalı olmasına rağmen şeker içermesi nedeniyle sindirim sistemini yavaşlattığını ve kahvaltıda tüketilmemesi gerektiğini söyledi.

 

Kahvaltı, güne başlarken günlük enerji ihtiyacımızı karşılayacak çeşitlilikte olmalı, günün sonunda ise vücudu yeniden inşa etmek ve bağ dokusunu güçlendirmek için gerekli yapı malzemelerini içermelidir. Bu nedenle kahvaltı ihmal edilmemesi gereken önemli bir öğündür.

Kahvaltıda yulaf ve kepek içeren besinleri tüketmeyin. Uzun süre tok hissetme mantığıyla bu büyük bir hatadır. Kahvaltıda amacımız vücudumuza akşam ihtiyaç duyduğu yapı malzemelerini sağlamak ve güne enerjiyle başlamaktır. O halde kahvaltı beslenmesine odaklanalım. Uzun süre tok hissetmemek, yeterli miktarda besleyici gıda tüketmek önemlidir.

 

Sindirim sistemimiz genellikle tembel bir eğilimle çalışır. Diyetinizde çok sayıda kolay sindirilebilen gıda bulundurursanız. Sindirim sistemi, besin değeri yüksek ancak sindirimi uzun süren besinlerle daha az ilgilenir. Bu nedenle işlenmiş gıdalardan kabul ettiğimiz, suda çözünür olarak nitelendirdiğimiz, undan yapılmış şeker içeren gıdalardan uzak durmamız gerekiyor. Sindirim sisteminiz güçlü olana kadar kahvaltıda bu tür yiyecekleri tercih etmeyin.

Dr.Fevzi Özgönül sözlerine şöyle devam etti;

 

Kahvaltıda sevmediğimiz yiyeceklere gelince;




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —