Tarih: 26.03.2023 11:12

Her Hareketi Olay Olan Elon Musk Kimdir? Elon Musk Kaç Yaşında? Nereli?

Facebook Twitter Linked-in

Musk, 28 Haziran 1971'de Güney Afrika'da doğdu. İlkokul ve ortaokulu Pretoria Boys High School'da okudu. 1988 yılında 17 yaşında, aile desteğiyle, internet üzerinden video oyunları satan ilk şirket olan Zip2'yi kurdu. Şirket kısa sürede büyüdü ve 1999 yılında Compaq tarafından 307 milyon dolara satın alındı.

Musk, Zip2'den elde ettiği gelirle yeni bir şirket olan X.com'u kurdu. Şirket, daha sonra PayPal olarak bilinen bir çevrimiçi ödeme işlemcisi haline geldi. PayPal, 2002 yılında eBay tarafından 1,5 milyar satın alındı ​​ve Musk, 165 milyon dolar kazandı.

PayPal'ı sattıktan sonra Musk uzay seyahatine ilgi duymaya başladı. Mars'a insan yerleştirmeyi yöneten SpaceX şirketini kurdu. Şirket, dünya yörüngesine uydu ve kargo fırlatmak için roketler ve uzay araçları üretti. Ayrıca, insanların Mars'a göreceği ve orada yaşamak için gerekli teknolojileri deneyimlemeye odaklandı.

Musk aynı zamanda elektrikli araçlar konusunda da büyük bir tutkuya sahip. 2003 yılında Tesla Motors şirketi kuruldu ve elektrikli otomobil üretimine başladı. Tesla, işletim sistemleri ve önde gelen otonom yapı teknolojileriyle bilinen. Şirket ayrıca, evler ve iş yerleri için güneş enerji sistemleri üretimi için SolarCity şirketini de satın aldı.

Musk, insan beyni ve yapay hayvanlar arasındaki düzenlemeler için Neuralink zeka şirketleri bir şirket kurdu. Ayrıca, trafik manzaraları için The Boring Company kayıtlarını bir tünel açma şirketi kurdu. Bu şirket, trafiği yönlendirmek için yollarda yol almayı amaçlayan tünel sistemleri inşa ediyor.

Musk, elinde tuttuğu ve attığı goller nedeniyle birçok ödül aldı ve iş dünyasında büyük bir etki yarattı ve yaratmaya da devam edeceğe benziyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —