Tarih: 07.09.2023 22:48

Diyanet İşleri Başkanlığı, AKP MKYK Üyesi Metin Külünk hakkında şikayette bulundu

Facebook Twitter Linked-in

Diyanet İşleri Başkanlığı, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Metin Külünk hakkında, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik FETÖ ve PKK iddialarında bulunduğu gerekçesiyle şikayette bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Külünk'ün sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda, Başkanlığı ve yöneticileriyle ilgili iftiralarda ve gerçeği yansıtmayan iddialarda bulunduğu belirtildi. Açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanlığı ve yöneticileriyle ilgili iftiralarda ve gerçeği yansıtmayan iddialarda bulunan Metin Külünk hakkında gerekli hukuki süreç başlatılmıştır" denildi.

Külünk'ün iddiaları

Külünk, 19 Ağustos 2023 tarihinde yaptığı bir paylaşımda, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın FETÖ'nün "imamlarından" olduğunu iddia etmişti. Külünk, ayrıca Erbaş'ın, PKK'nın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bazı imamları görevden aldırdığını öne sürmüştü.

Külünk, iddialarını desteklemek için herhangi bir delil sunmadı.

Külünk'ten açıklama

Külünk, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın şikayeti sonrası yaptığı açıklamada, iddialarının arkasında olduğunu ve delilleri olduğunu söyledi. Külünk, "Her şey delillere dayanıyor, cumhuriyet savcısının benimle temasa geçmesini bekliyorum" dedi.

İLGİLİ HABERİMİZ

AKP'li Metin Külünk'ten Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a FETÖ ve PKK suçlaması: Her şey delillere dayanıyor




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —