Tarih: 27.06.2023 13:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı Mesajında Deprem Konutları ve Türkiye'nin Geleceği Hakkında Konuştu

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir video mesajı yayımladı. Erdoğan, milletin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştiren önemli günler olan bayramların geldiğini ifade etti. Özellikle kurban ibadetinin paylaşma ve dayanışma ruhunu zirveye çıkardığı, bereketli bir zaman olduğunu vurguladı.

Deprem bölgesindeki inşa ve ihya faaliyetlerinin hızla devam ettiğini belirten Erdoğan, deprem konutlarının teslimatının ekim ve kasım aylarında başlayacağını söyledi. Millete verilen söz doğrultusunda, 319 bin konutun ilk bir yıl içinde tamamlanacağını ve toplamda 650 bin deprem konutunun yapılmasında kararlı olduklarını belirtti.

Erdoğan, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden canları rahmetle anarken, depremzedelerin yaralarını sararak onları en kısa sürede evlerine kavuşturma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi. Seçim döneminde de deprem bölgesindeki vatandaşları sık sık ziyaret ederek, acılarını paylaştıklarını ve sahada yürütülen çalışmaları bizzat takip ettiklerini ifade etti.

Erdoğan, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin geride kaldığını ve artık ülkenin sorunlarına daha fazla odaklanma imkanı bulduklarını belirtti. Türkiye'nin en kritik seçimlerinden birinin yüzde 90'a varan rekor katılım oranıyla başarıyla gerçekleştirildiğini vurgulayan Erdoğan, seçimlerin kazananının tüm Türkiye olduğunu söyledi. Bundan sonra enerjilerini ve zamanlarını Türkiye'yi büyütmeye ve milletin taleplerini karşılamaya adayacaklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin hedefinin Cumhuriyetin yeni yüzyılını yeni bir dönem, toplumsal mutabakatın miladı haline getirmek olduğunu belirtti. Türkiye'nin gelecek 5 yılında da aşkla çalışarak eser ve hizmet siyasetlerinden taviz vermeyeceklerini söyledi. Son 21 yıldır olduğu gibi gelecek 5 yıl boyunca da milletin çizdiği istikamette ilerleyerek Türkiye Yüzyılı hedefine mutlaka ulaşacaklarına inandığını ifade etti.

Erdoğan, Kurban Bayramı'nın tüm vatandaşlar için hayırlara vesile olmasını dileyerek, güven ve destekleriyle iki bayram arasında Türkiye'ye iki demokrasi bayramı yaşatan aziz millete teşekkürlerini sundu. Ayrıca, Hac farizasını yerine getirme niyetiyle kutsal topraklarda bulunan vatandaşların ibadetlerinin kabul olmasını Rabb'den niyaz etti ve tatil amacıyla yollara çıkan tüm vatandaşlardan trafik kurallarına titizlikle uymalarını istedi.

Son olarak Erdoğan, bayramı kutlayarak, herkese sağlık ve mutluluk diledi ve mesajını kalın sağlıcakla tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —