Tarih: 26.06.2023 15:28

İGA İstanbul Havalimanı, Yolcu Sayılarında Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Havalimanı olan İGA, 25 Haziran Pazar günü bin 593 uçuş düzenleyerek bir rekora imza attı. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, toplamda 252 bin 364 yolcunun seyahat ettiği İstanbul Havalimanı, 'Tüm Zamanların Yolcu Rekoru'nu kırmıştır. İGA İstanbul Havalimanı, bölgenin en önemli küresel aktarma merkezi ve Avrupa'nın en yoğun havalimanı olarak bilinmektedir. 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin öncesinde gerçekleştirilen uçuşlarla birlikte 'yolcu sayıları' alanında yeni bir rekora ulaşılmıştır.

Söz konusu Pazar gününde İstanbul Havalimanı'nda toplam bin 593 uçuş gerçekleştirilirken, 252 bin 364 yolcu taşınmıştır. Bu rakam, İGA İstanbul Havalimanı'nın açılışından bugüne kadarki en yüksek yolcu sayısına ulaştığı anlamına gelmektedir. İGA, günlük yolcu sayısı rekorunu da başarıyla kırmıştır.

İGA İstanbul Havalimanı, Ramazan Bayramı'nın son günü olan 23 Nisan 2023 tarihinde de günlük bin 548 uçuş düzenleyerek 244 bin 709 yolcuya hizmet vermiş ve uçuş sayısı alanında yılın ilk rekorunu elde etmiştir.

Eurocontrol verilerine göre, Eylül 2019'da Almanya'daki Frankfurt Havalimanı'nda toplam 1624 iniş-kalkış gerçekleştirilmiştir. Ancak 11 Haziran 2023 tarihinde İstanbul'a UEFA Şampiyonlar Ligi Finali için gelen çoğunluğu İngiliz ve İtalyan futbolseverlerden oluşan yoğunlukla birlikte İGA İstanbul Havalimanı, toplam bin 684 uçuşla 'tüm zamanların hava trafik rekorunu' kırmıştır. Bu başarıyla Frankfurt Havalimanı'nın rekorunu geçen İGA İstanbul Havalimanı, Avrupa havalimanları arasında en yüksek günlük uçak iniş-kalkış sayısına sahip olmuştur.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —