Tarih: 14.06.2023 17:01

Türkiye, İsveç'in NATO üyeliğine yeşil ışık mı yaktı? NATO Genel Sekreteri açıkladı!

Facebook Twitter Linked-in

İsveç'in NATO'ya üye olması hakkında konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Erdoğan ile görüştüm. Toplantının oldukça olumlu geçtiğini söyledi" dedi.

İsveç ve Finlandiya, 2022 Rusya-Ukrayna savaşının ardından NATO'ya üyelik başvurusu yapmıştı. Türkiye, iki ülkenin de PKK/YPG'ye destek verdikleri gerekçesiyle üyeliğe itiraz etmişti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç'in NATO'ya üye olması hakkında Türkiye'den olumlu bir sonuç beklediklerini söyledi.

GÖRÜŞME OLUMLU GEÇMİŞ

Stoltenberg, İsveç'in NATO'ya üye olması noktasında üzerine düşenleri yerine getirdiğini söyleyerek, "Erdoğan ile görüştüm. Toplantının oldukça olumlu geçtiğini söyledi" ifadelerini kullandı.

FİNLANDİYA NATO'DA, İSVEÇ BEKLEMEDE

NATO üyeliğine başvuran iki ülkeden Finlandiya'nın üyelik başvurusu geçen Nisan ayında kabul görürken, İsveç'in üyeliği Türkiye'nin endişelerinden dolayı henüz onaylanmadı.

TERÖRE KARŞI ÖNLEM ŞARTI VAR

İsveç'te terör örgütlerinin faaliyetleri nedeniyle daha sıkı önlemler alınmasını talep eden Türkiye, bugün yürürlüğe giren terörle mücadele yasasıyla önemli bir adım attı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —