Tarih: 20.10.2022 11:36

Bulaşık Makinem Kirli Yıkıyor, Bulaşık Makinesi Nasıl Daha Temiz Yıkar? Bulaşık Makinesi Kirli Bırakıyor

Facebook Twitter Linked-in

BULAŞIK MAKİNESİ NASIL TEMİZLENMELİDİR?

Bulaşık makinesinin iç temizliği, bulaşık makinesinin uzun ömürlü olması ve içinde yıkanan bulaşıkların temizliği için çok önemlidir. Bulaşık makinesinin içini temizlemeye dikkat etmeyen birçok makinenin ömrü kısa olsa da yine de makinede inanılmaz bir koku oluşması mümkündür. Makinenin daha uzun süre dayanması ve bulaşıkların temiz kalması için bulaşık makinesinin içini aşağıdaki yöntemlerle kolayca temizleyebilirsiniz:

KARBONAT VE SİRKE KARŞIMI

Bulaşık makinesinin iç temizliğinde de kullanılan karbonat, birçok yerde şaşırtıcı etkisi ile temizliği kolaylaştırıyor. Makinenizin daha uzun ömürlü olmasını istiyorsanız ve makinenizdeki tüm bakterilerden kurtulmak istiyorsanız bu yöntemleri kullanabilirsiniz. Karışımı uygulamadan önce makine üzerinde bazı ayarlamalar yapmanız gerekiyor. Rafları makinenin içinden çıkarın ve bir bezle iyice silin. Ardından kalan tüm kalıntıları temizleyin.

Ardından, kaseye biraz beyaz sirke dökün ve makinenin altına yerleştirin. Ardından makineyi bir tur sıcak programda çalıştırın. Bir yıkamayı tamamladıktan sonra ikinci adıma geçin. Bu adım için, makinenin tüm tabanına büyük bir paket kabonat dökün.

Karbonatı makineye döktükten sonra makineyi tekrar sıcak ayarda çalıştırın. Bu yöntemin kullanılması, makinedeki tüm kir ve bakterilerin temizlenmesini sağlayacaktır. Bu yöntemi kullanarak bulaşıklarınızı bulaşık makinesinde yıkadıktan sonra bulaşıklarınızın çok daha temiz olduğunu fark edeceksiniz. Bu yöntem bulaşık makinesinde 2-3 ayda bir kullanılabilir.

LİMON TUZU

Bulaşık makineniz kötü kokuyorsa ve makineyi çalıştırdığınızda koku gitmiyorsa, muhtemelen makinenin içini temizleme zamanı gelmiştir. Bulaşık makinenizin içini kolay ve etkili bir şekilde temizlemek istiyorsanız makinenizde limon tuzu kullanabilirsiniz. Tartıyı temizlemek için kullanılan limon tuzu da makinenin içinin temizlenmesine yardımcı olur. Bir kaba koyun ve sirkeyle iyice karıştırın. 

Tüm malzemelerin birbirine karıştığından emin olduktan sonra bu karışımı makineye dökün. Sirke ve limon tuzu karışımını bulaşık makinesine ekledikten sonra makineyi kısa, yüksek sıcaklık programında çalıştırın. Bu işlemi yaptıktan sonra bulaşık makinenizdeki tüm kirecin gittiğini ve makinenizin kokusuz olduğunu göreceksiniz. Makinenin içindeki gerekli temizlik için limon tuzu ve sirke karışımı kullanın. Bu, bakterilerin temizlenmesine yardımcı olacaktır. Bu işlemi düzenli olarak üç ayda bir veya sadece makinenin içindeki kokulardan endişe duyduğunuzda yapabilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —