Tarih: 10.08.2023 10:11

Ali Fidan Kimdir? Nevşehir Valisi Ali fidan aslen nereli, kaç yaşında?

Facebook Twitter Linked-in

Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesine göre Ali Fidan Nevşehir Valiliğine atandı. Peki, Ali Fidan Kimdir? Nevşehir Valisi Ali fidan aslen nereli, kaç yaşında?

 

ALİ FİDAN KİMDİR?

Ali Fidan, 1970 yılında Gerede'de doğdu.

1992 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından kısa bir süre Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde Araştırma Görevlisi olarak görev aldı. 1994 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine Bolu Valiliği Kaymakam Adayı olarak başladı. Kariyeri boyunca Felahiye kaymakamlığı, Yazıhan kaymakamlığı, Malatya vali yardımcılığı gibi görevlerde bulundu. Aynı zamanda İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nde şube müdürü, daire başkanı ve genel müdür yardımcısı olarak görev yaptı. 2013-2015 yılları arasında ise İller İdaresi Genel Müdürü olarak görevini sürdürdü. 2015 yılında Düzce valisi olarak atanmış ve bu görevi üstlendi.

 

25 Ağustos 2016 tarihinde Millî Savunma Bakanlığı'nın ilk sivil müsteşarı olarak tayin edilmiş ve bu önemli görevi üstlenmiştir.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —