Tarih: 24.04.2023 15:32

Kalp Krizini Önleyen 4 Besin: Kiraz, Ceviz, Yoğurt, Yulaf

Facebook Twitter Linked-in

SOMON

Haftada 2 kere tüketilen somon balığı, Omega-3 zengini olması sebebiyle kalp sağlığını koruyor. Kalp ritim bozukluğu olanların özellikle somon tüketimine dikkat etmeleri gerekiyor.

YULAF EZMESİ

Bu besin yüksek protein içeriğinin yanı sıra lifli yapısıyla kolesterolün düşürülmesinde gayet başarılı. Üstelik kan şekerini dengeleyerek tok tutan yulaf ezmesi diyetlerin ve diyabetli hastaların da vazgeçilmezi.

CEVİZ

Günde tüketeceğiniz bir avuç ceviz, vücudumuzdaki kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı. Atardamarların sağlığını koruyan ceviz hem leziz hem de besleyici.

KİRAZ

Kalp sağlığı için güçlü antioksidanlara ihtiyaç var. İşte kiraz da onlardan biri… Kolesterolün düşürülmesi ve damar sağlığının korunması için kiraz tüketebilirsiniz.

KETEN TOHUMU

Kalp sağlığının koruyucularından keten tohumu, Omega-3 ve lif açısından zengin olmasıyla harika etkiler gösteriyor. Keten tohumunu ezerek kullanabilir, kalp sağlığınızı koruyabilirsiniz.

ZEYTİNYAĞI

Kalp ve damar sağlığının korunması açısından kaliteli yağlar tüketilmeli. Zeytinyağı da bunlardan biri. Kalp sağlığı için mutlaka tüketilmesi gereken besinlerden zeytinyağı güçlü bir antioksidan.

PORTAKAL

Kan basıncının düşmesinde etkili bir besin olan portakal, kötü kolesterolün de savaşçısı! Potasyum ve C vitamini yönünden zengin portakal tansiyonun düşürülmesiyle kalp sağlığını koruyor.

YOĞURT

Uzmanlar tarafından yüksek tansiyon hastalarına daha fazla önerilen yoğurt da kalp sağlığını korumada en büyük yardımcılardan biri. Protein, kalsiyum, potasyum ve fosfor içeriğiyle kanser riskini azaltmasının yanı sıra kalbe iyi geliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —