Tarih: 15.05.2023 13:46

MHP, CHP'nin Rize'de Milletvekili Çıkarmasını Eleştirdi, AK Parti'yi Hedef Aldı!!

Facebook Twitter Linked-in

Rize'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı olduğu bilinen bir gerçek. Ancak son seçimlerde CHP'nin Rize'den 1 milletvekili çıkarması, siyasi tartışmalara neden oldu. MHP ise bu durumu AK Parti'ye yönelik eleştirilere dönüştürdü. MHP Ardeşen İlçe Başkanı Cemil Bayrak, Rizeli MHP'li vekil taleplerine AKP'li yöneticilerin "MHP'ye oy vermeyin" söylemleriyle karşılık verdiklerini iddia etti. Bunun sonucunda CHP'nin milletvekili çıkardığını savundu ve "Reis gereğini yapacaktır" dedi.

MHP Ardeşen İlçe Başkanı Cemil Bayrak, yaptığı açıklamada, Rize'deki MHP seçmenlerinin MHP'li bir vekil istediğini belirtti. Ancak bu taleplerine AK Parti'li yöneticilerin "MHP'ye oy vermeyin" şeklinde cevap verdiğini öne sürdü. Bayrak, bu durumun ardından CHP'nin Rize'den milletvekili çıkardığını ifade etti.

MHP Ardeşen İlçe Başkanı, "Rizeli MHP'li vekil istedi. AKP'li yöneticiler 'MHP'ye oy vermeyin' dedi. CHP'li vekili seçtirdiler. Reis gereğini yapacaktır" sözleriyle tepkisini dile getirdi. Bu açıklama, MHP'nin AK Parti'ye yönelik eleştirilerini güçlendirdi.

Rize, AK Parti'nin güçlü olduğu illerden biri olarak biliniyor. Ancak son seçimlerde CHP'nin Rize'de milletvekili çıkarması, siyasi dengeleri değiştirebileceği endişelerini gündeme getirdi. MHP'nin de bu konuda açık bir tepki göstermesi, siyasi tartışmaların daha da kızışmasına neden oldu.

Öte yandan, AK Parti yetkilileri henüz MHP'ye oy verilmemesi yönünde bir açıklama yapmamış durumda. Ancak MHP'nin iddiaları, siyasi atmosferi germeye devam ediyor. Bu gelişmeler, önümüzdeki dönemde Rize'de siyasi rekabetin daha da yoğunlaşabileceğine işaret ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —