Tarih: 29.11.2022 10:28

Kimler hemen kadroya alınacak? Sözleşmeli memur (öğretmen) kimler beklemeden kadroya geçecek? 4-5-6-7 yıl çalışanlara kadro verilecek mi?

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüz binlerce sözleşmeli kamu personelini sevindiren kadro açıklaması geldi. Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklama herkesi sevindirdi. Kimler hemen kadroya alınacak? Sözleşmeli memur (öğretmen) kimler beklemeden kadroya geçecek? 4-5-6-7 yıl çalışanlara kadro verilecek mi? soruları ise pek çok memur tarafından araştırılmaya başlandı. Erdoğan açıklamasında "227 bin kişi ise süreleri de dolmuş olacağı için doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecektir." dedi.

Kanuda sözleşmeli personelin kadroya geçişi ile iglili son zamanlarda yapılan çalışmalar memurlar tarafından sabırsızlıkla bekleniyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise konuya dair yaptıüı son açıklamada sözleşmeliye kadro çalışmasında sona gelindiğini ve detaylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrasında açıklayacağını duyurdu. Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Erdoğan yüz binlerce sözleşmeli personeli sevindirdi.

Kimler hemen kadroya alınacak?

Erdoğan sözleşmeli personellerin kadroya geçişinde 3+1 sisteminin uygulanacağını açıkladı. Sözleşmeli olarak 3 yıl görev yapanlar 1 yıl da aday memurluk süresini tamamladıktan sonra kadroya alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme dair yaptığı açıklamada "Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk suresi olacaktır. Dolayısıyla sözleşmeliden kadroya geçiş 3 artı 1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecektir." dedi.

Sözleşmeli memur (öğretmen) kimler beklemeden kadroya geçecek?

Erdoğan beklemeden kadroya gecekler hakkında da detay verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Halihazırda 3 yılı dolmuş olan sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir. Henüz bu süreyi doldurmamış olanlar ise 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edeceklerdir Daha önceki kadro düzenlemesinin dışında tutulan 227 bin kişi ise süreleri de dolmuş olacağı için doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecektir. Yeni statüye göre kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor. Kadro kapsamı dışında kalanlar sözleşmeli askeri personel, sözleşmeli akademik personel, sözleşmeli KİT personeli, sözleşmeli sanatçı, sözleşmeli Meclis danışmanı, sözleşmeli sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarıdır." dedi.

EYT ne zaman çıkacak?

Milyonlarca kişinin sabırsızlıkla beklediği EYT konusunda da açıklama yapan Erdoğan "Emeklilik için yılını doldurup yaş şartını bekleyenlerle ilgili çalışmamızı en kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız." dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —