Tarih: 31.03.2023 16:57

TOGG Çekiliş sonuçları açıklandı! İşte detaylar

Facebook Twitter Linked-in

TOGG hakkında

TOGG, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (Türkiye’nin Otomobili) kısaltmasıdır. Türkiye’nin ilk yerli otomobilini üretmek için kurulan bir girişimdir. TOGG, Türkiye’de bir araç üretim ekosistemi oluşturma hedefiyle yola çıkmıştır.

TOGG, tamamen elektrikli bir otomobil serisi üretecek ve bu otomobillerin tüm tasarım, üretim ve AR-GE faaliyetlerini Türkiye’de gerçekleştirecektir. İlk olarak, 2022’de Bursa’da yeni bir fabrika kurulacak ve seri üretime başlanacak.

TOGG, beş farklı modelle piyasaya çıkacak: C-SUV, B-SUV, B-MPV, C-Sedan ve B-Sedan. Bu modellerin tamamı tamamen elektrikli olacak ve Türkiye’nin yanı sıra, Avrupa ve Ortadoğu pazarlarında da satışa sunulacaktır.

TOGG’un hedefleri arasında, Türkiye’nin otomotiv ihracatında daha da güçlenmesi, ülke ekonomisine katma değer sağlaması, yeni iş fırsatları yaratması ve Türkiye’nin yerli teknoloji ve üretim kapasitesini artırması yer alıyor.

TOGG modelleri nelerdir?

TOGG, tamamen elektrikli beş farklı modelle piyasaya çıkacak. Bu modeller şunlardır:

  1. TOGG C-SUV: Tamamen elektrikli ve geniş iç mekana sahip bir SUV modelidir. 2022’de seri üretime başlanacak.
  2. TOGG B-SUV: Kompakt bir SUV modelidir ve aynı zamanda tamamen elektriklidir. 2023’te piyasaya sürülecek.
  3. TOGG B-MPV: Tamamen elektrikli ve yedi kişiye kadar yolcu kapasitesine sahip bir MPV modelidir. 2024’te piyasaya sürülecek.
  4. TOGG C-Sedan: Tamamen elektrikli bir sedan modelidir ve yüksek performanslı bir motoru vardır. 2025’te piyasaya sürülecek.
  5. TOGG B-Sedan: Tamamen elektrikli bir sedan modelidir ve daha kompakt bir boyuta sahiptir. 2026’da piyasaya sürülecek.

Tüm TOGG modelleri, yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından Türkiye’de geliştiriliyor ve üretiliyor. TOGG, tüm modellerinde yenilikçi teknolojileri kullanacak ve tasarımlarını Türk kültüründen esinlenerek yapacak.

TOGG Çekiliş sonuçları

TOGG çekilişine katılanların listesi resmi web sitesinde yayınlandı. T10X için İstanbul Kartal 32. Noteri denetiminde yapılan çekiliş sonrasında T10X siparişine hak kazanan sipariş numaraları listeleniyor. Bunun için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz;

TOGG Çekiliş sonuçlarıhttps://www.togg.com.tr/raffle




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —