Tarih: 27.01.2024 10:58

CHP'den İstifa eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Kimdir?

Facebook Twitter Linked-in

Battal İlgezdi, 11 Mart 1959 tarihinde Malatya'da doğdu. İlkokul eğitimini Malatya'da tamamladıktan sonra ailesiyle birlikte İstanbul'a taşındı ve ortaöğrenimini İstanbul'da tamamladı. Eğitim hayatını Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde tamamlayan İlgezdi, mezuniyet sonrası aile şirketlerinde ticaret hayatına atıldı.

Siyasi kariyerine olan ilgisi öğrencilik yıllarına dayanan Battal İlgezdi, 1984 yılında Sosyal Demokrat Parti (SODEP) saflarında siyasete başladı. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi'ne ( CHP) katıldı ve yedi yıl boyunca İstanbul Ümraniye İlçe Başkanlığı görevini üstlendi. CHP'nin İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Sekreterliği gibi önemli görevlerde bulunurken, sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol aldı.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde CHP'den Ataşehir Belediye Başkan adayı olarak seçimlere katılan Battal İlgezdi, seçimi kazanarak Ataşehir'in kurucu belediye başkanı oldu. Ardından 30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde de zafer kazanarak üç dönemdir Ataşehir Belediye Başkanlığı görevini başarıyla sürdürmektedir.

Battal İlgezdi'nin CHP'den istifası, siyasi arenada yeni gelişmelere ve Ataşehir ilçesi için yeni siyasi dinamiklere işaret etmektedir. İlçede yapılacak olan yerel seçimlerde hangi parti veya bağımsız adayla yola devam edeceği ise ilerleyen dönemde netlik kazanacaktır.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —