Tarih: 23.06.2023 13:55

İstanbul'da DEAŞ Terör Örgütüne Yönelik Sansasyonel Eylem Planı Yapan Terörist Yakalandı

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul'da gerçekleştirilen bir operasyonda, sansasyonel eylem planları yaptığı tespit edilen A.H. adlı yabancı bir terörist DEAŞ'a yönelik olarak yakalandı. Güvenlik ve istihbarat birimleri, İstanbul'da DEAŞ ile bağlantılı bir hücre üyesinin sansasyonel bir eylem planı hazırladığı istihbaratını aldıktan sonra teröristi izlemeye başladı. Suriye'deki örgüt kamplarına gittiği ve daha sonra Türkiye'ye geri döndüğü belirlenen A.H.'nın eylem potansiyelini değerlendiren İstanbul Terörle Mücadele (TEM) Şubesi, teröristin silahlı ve 'canlı bomba' türü intihar saldırısı ile suikast tarzı eylemler gerçekleştirme niyetinde olduğunu tespit etti.

18 Haziran tarihinde Bahçelievler'de gerçekleştirilen bir operasyonla hücre üyesi yakalandı ve evinde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, bu tabancalara ait dolu 2 şarjör, piknik tüpü ile bomba yapımında kullanılan malzemeler ve çok sayıda dijital ve örgütsel materyal ele geçirildi.

A.H., sorgulanmak üzere İstanbul Terörle Mücadele Şubesine getirildi ve üzerinde yapılan incelemelerde, dijital materyal ve dokümanlarda birçok suç izine rastlandı. DEAŞ zanlısı A.H.'nın dijital materyallerinde, örgüt tarafından militanları için hazırlanan bomba yapımı ve saldırı eğitim videoları ile dokümanları incelediği ve ayrıca Türkiye'de meydana gelen terör saldırılarıyla ilgili araştırmalar yaptığı ortaya çıktı.

A.H., polisteki sorgusunun ardından mahkemeye sevk edildi ve 'yalnız it' olarak adlandırılan DEAŞ üyesi, tutuklandı. Güvenlik ve istihbarat birimleri, A.H.'nın Türkiye'ye girişinden itibaren kurmuş olabileceği tüm bağlantıları ve iletişimde olduğu kişileri detaylı bir şekilde araştırmaktadır. Ayrıca, A.H.'nın radikal terör örgütü DEAŞ içinde hangi kamplarda yer aldığı ve Türkiye'de hangi kişilere yönelik silahlı, 'canlı bomba' türü intihar saldırısı veya suikast planladığı da ayrıntılı bir şekilde incelenmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —