Tarih: 17.12.2022 06:46

Candid Stories nedir? İnstagram yeni özelliğini kullanıma sundu...

Facebook Twitter Linked-in

BeReal, 2022 yılının en iyi uygulamaları arasında yerini aldı. BeReal, ön ve arka kameradan fotoğraf çekerek anlık durum paylaşma imkanı sağlayarak kullanıcıların büyük beğenisini kazandı.

BeReal ile rekabet etmek isteyen Instagram da harekete geçti. Instagram, geliştirdikleri ve yeni güncellemeyle birlikte gelen özelliğini kullanıcıların beğenisine sundu.

Peki Candid Stories nedir? Candid Stories nasıl kullanılır? İnstagram Candid Stories özelliğinin detayları neler? İşte Candid Stories hakkında bilgiler...

CANDİD STORİES NEDİR? NASIL KULLANILIR?

Kullanıcılara sadece uygulama kamerası üzerinden fotoğraf paylaşımı imkanı tanıyan BeReal, fotoğraflarda düzenleme yapılmasını engelliyor. Bununla birlikte, bulunduğunuz ortamı ve kendinizi aynı kare içerisinde paylaşmanız gerekiyor.

Kısa sürede yükselişe geçen BeReal, Meta’nın radarına takıldı. Kullanıcıların daha samimi içerikler üretebilmesini hedefleyen Meta, hem Facebook hem de Instagram’da Candid Stories özelliğini kullanıma sundu. Standart hikayelerden farklı sekmede görüneceği belirtilen Candid Stories, 24 saat sonunda otomatik olarak silinecek.

Uygulamanın yeni güncellemesi sadece Candid Stories ile sınırlı değil. Şirket, Add Yours ve Collaborative Collections güncellemesiyle kullanıcıları işbirliğine teşvik edecek. Add Yours özelliğiyle bir resim eklediğinizde, fotoğraf paylaşmasını istediğini arkadaşlarınıza iletebileceksiniz. Ortak Derlemeler ile kullanıcılar, ortak ilgi alanlarına dayalı olarak bir gönderi koleksiyonunu bir arkadaş veya grupla paylaşabilecek. Meta, yeni özellikleri Instagram ve Facebook’ta test ettiğini ve kullanıcıların katılmak istemezlerse devre dışı bırakabileceklerini açıkladı. Instagram, Facebook’un Gruplar özelliğine kendi yorumunu katarak kullanıcılara sunacak. Grup Profilleri, katılımcıların gönderilere, hikayelere ve daha fazlasına katkıda bulunmasına izin verecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —