Tarih: 26.11.2022 18:22

NESRİN KOPUZ KİMDİR

Facebook Twitter Linked-in

Halk Müziği sanatçısı Nesrin Kopuz, 1991 senesinde Rize’de dünyaya geldi.

İlkokul ve ortaokul öğrenimini memleketi olan Rize’de tamamladı;  Kurtuluş İlköğretim Okulu ve Rize Ticaret Meslek Lisesi’ni bitirdi.

 Lise öğreniminden sonra Rize Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümünü bitirdi.

Bilgisayar eğitimini bitirdikten sonra bu meslekte devam etmeyen Kopuz, farklı dallarda çalışmalara ilgi duydu.

 Uzun bir süre amatör fotoğrafçılıkla ilgilendi.

 Müzik dinlemeyi ve şarkı söylemeyi küçük yaşlardan itibaren çok sevdiğini her fırsatta dile getirmiştir.

 Müzik  çalışmalarında söylediği şarkılar ile akıllarda kalmayı başarmıştır.

Nesrin Kopuz, henüz üniversite öğrencisiyken gittiği staj sırasında söylediği şarkılarla herkesin dikkatini çekmeyi başarmıştı.

 İşyeri çalışanları tarafından her gün şarkı söylemesi istenen Nesrin, o dönemde sesinin güçlü olduğunun farkında olarak istekleri geri çevirmemiştir ve işyerinde her gün farklı şarkılar söyleyerek müzik deneyimlerini artırmıştır.

Genelde Karadeniz türkülerini seslendirmeyi çok sevdiğinden dolayı söylediği hemen hemen her şarkı Karadeniz yöresine aittir.

Tam bir Karadenizli olan Nesrin hala Rize’de yaşamını sürdürmektedir.

Nesrin Kopuz o dönemde yaptığı amatör fotoğrafçılık işi sırasında beraber çalıştığı arkadaşını kanserden dolayı yitirdi.

Büyük bir üzüntü yaşadıktan sonra yaşamına devam eden Nesrin, arkadaşına verdiği sözü yerine getirmek için şarkı söylemeye devam etmiştir. Arkadaşı hayattayken ikisinin çok sevdiği bir şarkıyı bir gün canlı olarak Türkiye televizyonlarında söyleyeceğine söz veren Nesrin, arkadaşı hayattayken bunu yapamasa da bir gün yapacağına dair söz vermiştir ve bunun için bir ses yarışmasına katılmıştır.

2015  yılında  Rising Star’a başvurarak arkadaşına verdiği sözü yerine getirmek için sahneye çıkan Nesrin herkesin büyük beğenisini kazanmıştır ve jüriyi  etkilemeyi başarmıştır.

Duygulu bir şekilde gerçekleştirdiği performans stüdyodakiler tarafından çok beğenilmiştir ve tur atlamasını sağlamıştır. 

Yarışma süresi boyunca söylediği her şarkıyla adından söz ettirmeyi başarmıştır.

  Yarışma boyunca birçok çalışma teklifi alan Nesrin yarışmadan ayrıldıktan sonra da müzik yolculuğuna devam etmek istediğini söylemiştir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —