Tarih: 14.03.2023 22:17

Kılıçdaroğlu: Suriyelileri, Afganları ülkelerine göndereceğiz!

Facebook Twitter Linked-in

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Hatay’ı ziyaret etti.

Sınırın sıfır noktasında açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Suriyelileri ve Afganları ülkelerine göndereceklerini ifade etti.

“Ülkemizin demografik yapısının değişmesini istemiyoruz”

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

Buraya iki nedenle geldim. Arka tarafta gördüğünüz yer Suriye sınırı. Bu necip milletin alnına ırkçılık gibi kara bir leke sürmeden, Suriyeli kardeşlerimizi en geç 2 yıl içerisinde kendi anavatanlarına göndereceğiz. Bunu herkesin bilmesini isterim. Suriyeli kardeşlerimizi göndereceğiz ama aynı zamanda Türkiye’yi, bu bölgeyi Akdeniz’in en güçlü ülkesi haline getireceğiz. İran sınırını aşıp Türkiye’ye gelen Afganları da İran’a geri iade edeceğiz. Bunu Suriye’nin de, İran’ın da, Afganistan’ın da bilmesini isterim. Açık ve net söylüyoruz, arkamızda gizli bir hesap yok. Hiçbir ülkeye, hiçbir vatandaşa, daha doğrusu hiçbir yabancıya karşı bir önyargımız yok. Ama biz kendi ülkemizde özgürce yaşamak istiyoruz. Kendi ülkemizin demografik yapısının değişmesini istemiyoruz.  

“Hiç kimse elini kolunu sallayarak Türkiye’ye giremeyecek”

İkinci konu ise, defalarca söyledim. Bütün sınır kapılarında yazar. ‘Hudut namustur’ der. Egemenlik alanlarımızın belirlendiği alandır hudut. O çizgilerin arasında kalan bizim egemenlik sınırlarımızdır. Egemenlik sınırlarımızı korumak da bizim namus borcumuzdur. Dolayısıyla, yol geçen hanına dönen sınır kapılarımızı cumhurbaşkanlığı dönemimizde bizim namusumuz olacağı hale getireceğiz. Hiç kimse elini kolunu sallayarak bu sınırlardan Türkiye’ye giremeyecek. Bunun da herkes tarafından bilinmesini isterim. (Büşra İrem Çam – Birlik Haber Ajansı)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —