Tarih: 09.06.2023 13:46

CHP'de Kurultay Öncesi Genel Başkan Adaylığı Belirsizliği

Facebook Twitter Linked-in

CHP'nin kurultay tarihi yaklaşırken, henüz genel başkan adaylığını açıklayan bir isim bulunmuyor. Parti içindeki bazı isimler, Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu'nun birbirlerine uzaktan yumruk attıklarını ve beklemeye geçtiklerini ifade ediyor. Seçim yenilgisinin ardından CHP'de değişim talepleri artıyor ve parti, ekim ayından sonra bir kurultaya gitmeyi planlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkacak isimler arasında gösteriliyor.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu vurguladı. İmamoğlu ise, "İnsanlar değişim istiyor. Görev almaktan çekinmem" şeklinde konuştu.

Parti içindeki bazı isimler, bu süreci "İki taraf da birbirine uzaktan yumruk atıyor" şeklinde yorumluyor. İki isim de net bir şekilde aday olduklarını açıklamadığı için, parti tabanında "kararın net olmadığı" ifade ediliyor. Partinin üst düzey yönetimi, Kılıçdaroğlu'nu destekliyor. CHP lideri, "Beni örgüt istediği için yeniden aday olacağım" derken, İmamoğlu'nun ise açık bir şekilde ortaya çıkmak için kongreler sonrası oluşacak delege yapısını beklediği söyleniyor.

Parti içindeki isimler, "İki isim de 'bekle-gör' döneminde. Kimse acele etmemeli. Ne hiçbir şey olmamış gibi davranılmalı ne de kavga çıkmalı. Kongre süreciyle birlikte parti yenilenecek. Delege, tüm kriterleri göz önünde bulundurarak bir karar verecektir. Kaybedilen bir seçim var ortada. İnsanların karşılanamayan beklentileri var. Ayrıca siyasi yasak gibi bir sorun da bulunuyor. Bu noktada kritik karar delegelere bağlı olacak" şeklinde değerlendirme yapıyor.

Parti içinde, tüm yöneticilerin, belediye başkanlarının ve eski milletvekillerinin dahil olduğu bir topyekun yenilenme talebi de bulunuyor. Bu çerçevede, bazı eski CHP milletvekillerinin seçim sonrası Kılıçdaroğlu ile görüştüğü ve "Parti içinde en üst düzeyden en alt seviyeye kadar bir kurultay süreciyle yenilenme yapılması gerektiğini" ifade ettiği öğrenildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —