Tarih: 10.08.2022 20:23

Pöh Maaşı Ne Kadar? 2022 – Polis Özel Harekat

Facebook Twitter Linked-in

Özellikle de son dönemlerde gençlerin polislik mesleğine çok daha yoğun ilgi gösterdiği görülmektedir. Bunun yanı sıra Polis Özel Harekat mesleğinin yüksek maaşlarla taçlandırılmış olması da ilgi odağı olmasını sağlamıştır. Ancak bu mesleğe adım atabilmek ve bu alanda başarılı olabilmek için bazı şartları taşımak gerekiyor.

Polis Özel Harekat PÖH Maaşları Ne Kadar?

Polis Özel Harekatın bilindiği üzere en temel görevi halkın güvenliğini sağlamaktır. Bu kapsamda güvenliği tehdit edecek insanların yakalanmasını sağlarlar. 2022 yılı itibariyle maaşlarda yapılan güncellemelerle birlikte polis maaşları da %30,50 oranında artış kaydetmiş bu da gençlerin bu alana çok daha fazla yönelmesini sağlamıştır. Özel harekat polislerinin aldığı maaş bazı kriterlere göre de değişkenlik gösterir. Bu faktörler; kıdem, öğrenim durumu ve görev süresi şeklindedir. 2022 yılı itibariyle polis harekat maaşı 9 Bin Türk Lirası ile 12 Bin Türk Lirası arasında değişkenlik göstermektedir. Fakat doğu illerinde görev yapan özel harekat polislerinin maaşları da diğerlerine göre çok daha fazla olacaktır. Not: Yukarı kısımda belirtilen bu fiyatlar ortalama fiyatlardır. Terör tazminatı, görevler, aile yardımı, çocuk yardımı ve çalışma süresi gibi faktörlerin tümü maaşı etkiler. Aynı zamanda belirtilen maaş aralıkları da ortalama olarak belirtilmiştir. Bunun yanı sıra terör tazminatı, görev, aile yardımı, çocuk yardımı ve çalışma süresi de maaşa etki eden faktörlerden olacaktır.

En Düşük PÖH Maaşı: 9.000 
En Yüksek PÖH Maaşı: 12.000 

Polis Özel Harekat ( PÖH) Nasıl Olunur?

Polis özel harekat olmak sanıldığı kadar da kolay değildir. Peki Polis Özel Harekat olmak için ne yapılması gerekiyor? Polis özel harekat nasıl olunur? Öncelikle bu meslek grubuna dahil olabilmek için lise mezunu olanların KPSS’ye girmesi gerekir ve bu sınavda iyi bir başarı elde etmiş olmak da şarttır. Ayrıca üniversite okuduktan sonra da polis özel harekat olmak mümkün! Bu durumda, lise döneminin son sınıfında iyi bir puan almış olmak gerekir. Daha sonra bu bölüm başarılı bir şekilde bitirilerek polis özel hareket olunabilmektedir.

Özel Harekat ( PÖH) Olma Şartları

Polis olmanın birbirinden farklı yöntemleri bulunmaktadır. İlk aşamada sınava girilmelidir. Daha sonraki aşamada ise  Meslek Yüksek Okulu bölümünü kazanmak şarttır. Polis Meslek Yüksek Okulu’nu kazandıktan sonra okulu başarıyla bitirmek de gerekir.  Polis özel harekat olmanın bir diğer yöntemi ise bir polis görevinde iken özel harekat başvurusu yapmış olmaktır. En son yöntem olarak ise liseyi bitiren bireylerin KPSS’ye girmesi ve yeteri kadar puan alması şarttır. Polis özel harekat olmak için gereken şartlar şunlardır;

Polis özel harekat olmak için gereken bir diğer önemli şart ise 28 yaşından büyük olmamaktır. Tüm bu kuralların sağlanmasından sonra gereken başvurular, istenilen evraklarla eksiksiz tamamlanmalıdır




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —