Tarih: 30.07.2023 07:21

Manisa'da salamura zeytini uygunsuz sepetleyen işletme faaliyetten men edildi

Facebook Twitter Linked-in

Tarım ve Orman Bakanlığı, Manisa’da salamura zeytinin insan sağlığına uygunsuz şekilde sepetlenmesine dair görüntüler üzerine ilgili işletmenin faaliyetten men edildiğini ve işletme çalışanı hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.


Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:

"Manisa'da salamura zeytinin insan sağlığına uygunsuz şekilde sepetlenmesine dair görüntüler üzerine Bakanlığımızca inceleme başlatılmıştı.

Görüntünün çekildiği tespit edilen işletmede, Akhisar Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğümüz Gıda Kontrol Görevlilerince 29 Temmuz 2023 tarihinde resmi kontroller gerçekleştirilmiştir. İşletmenin insan sağlığı ve gıda güvenilirliği açısından tehlike oluşturduğu tespit edilmiş ve faaliyetten men edilmiştir. 5996 Sayılı Kanun kapsamında insan sağlığı ve gıda güvenilirliği açısından tehlike oluşturduğu tespit edilen işletme ve ürünlere yönelik gerekli idari yaptırım uygulanmıştır.

Ayrıca ilgili işletme ve sosyal medyadaki görüntüye konu olan işletmenin çalışanı kişi hakkında Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur."


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —