Tarih: 11.05.2023 19:42

Banka hesaplarınıza hemen bakın! Kimlik numarasına göre 4.336 TL hesaplara yatırılmaya başladı

Facebook Twitter Linked-in

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen destek kapsamında başvuruları onaylanan kişilere 4,336 TL tutarında ödemeler yapmaya başladı. Kimlik numarasına göre belirlenen bu yardım, tüberküloz ya da SSPE hastası olan kişilere veya hastalarıyla ilgilenen kişilere sağlanıyor.

Tüberküloz veya SSPE hastalığı nedeniyle psiko-sosyal ve mali kayıplar yaşayan vatandaşlara yönelik nakit yardım programı kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından onaylanan başvurular için ödemeler başladı. Yardım almak isteyenler, başvurularını en yakın SYDV şubesine giderek ya da e-devlet sisteminden gerçekleştirebilirler.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından yapılan değerlendirme sonucunda tüberküloz veya SSPE hastalığına sahip olan ve/veya hastayla ilgilenmekle yükümlü olan kişilere ödeme yapılıyor. Bu ödemeler, hastalığın neden olduğu maddi ve psikolojik kayıpları bir nebze olsun hafifletmeyi hedefliyor.

Sosyal yardım başvurusu kabul edilen vatandaşlara yatırılan 4,336 TL tutarındaki ödemeler, kronik hastalığı olan kişilerin de faydalanabileceği bir destek sağlıyor. Nakit yardım programı, hastaların ve onlarla ilgilenenlerin yaşadıkları zorlukları azaltmaya ve günlük hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, destekten yararlanmak isteyen vatandaşlar başvurularını en kısa sürede yapabilirler. Yardım almak için gerekli olan başvuru koşullarını taşıyan kişiler, tüberküloz ya da SSPE hastalığına ilişkin sağlık bilgileriyle birlikte başvurularını yapabilirler.

Vatandaşlar, kendilerine sunulan bu destekten faydalanmak için gereken belgelerle birlikte en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı şubesine başvuruda bulunabilirler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —