Tarih: 01.01.2016 00:00

Yiyecekleri İkinci Kez Isıtmak Zararlı mı? Hangi Yiyecekler Taze Tüketilmeli?

Facebook Twitter Linked-in

CİPS

Eğer ara ara değil de çok sık cips yeme isteğiniz oluyorsa vücutta potasyum eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. Cips tuzlu bir atıştırmalıktır. Tuz vücuttaki suyu tutar ve vücuttaki su oranı yetersiz kalmış ise canınız tuzlu gıdalara aşerebilir. Bu durumda tuzlu zararlı gıdalar tüketmeden önce su içmeyi deneyin.

PEYNİR

Çok fazla peynir yeme isteği Omega-3 yağ asidi ve kalsiyum eksikliğinden olabilir. Bu yağı karşılamanın en iyi yollarından biri keten tohumu, somon veya ceviz tüketmek olabilir. Kalsiyum eksikliği için ise süt, yumurta, muz yemeyi deneyebilirsiniz.

ET

Çok fazla et yeme isteği vücutta demir eksikliği olduğunu gösteriyor. Özellikle kadınların regl dönemlerinde kaybettikleri demir oranını tamamlamaları için vücut bu şekilde et isteyerek sinyaller gönderebiliyor.  Demir bakımından zengin ıspanak, lahana gibi sebzeler de tüketebilirsiniz.

SÜT

Eğer canınız süt içmek istiyorsa en başlıca nedeni kalsiyum eksikliğidir. Ancak stres döneminde süt içmek istiyorsanız vücudunuzun sakinleşmeye ihtiyacı olduğundan sütün içeriğindeki sakinleştirici etkisi olan triptofanı arzuluyor olabilirsiniz.

ÇİKOLATA

Aşırı çikolata yeme isteği magnezyum eksikliğinden kaynaklanabilir. Bu durumda çikolata yerine magnezyumca zengin badem, kabak çekirdeği, fıstık ve ceviz gibi kuruyemişler tüketebilirsiniz. Ayrıca hurma ve avokado tüketebilir ya da doktorunuzun tavsiyesiyle magnezyum takviyesi alabilirsiniz.

GAZLI İÇECEK

Vücudun asitli içeceklere ihtiyaç duyması su eksikliğinin nedeni olabilir. Asitli içecek içmek yerine su tüketmeyi deneyin. Bu içecekler yerine mineraller bakımından zengin olan az yağlı süt ve ürünleri alabilirsiniz.

MUZ

Çok fazla muz yeme isteğiniz varsa vücudunuzda su, tuz veya potasyum eksikliği olabilir. Muzun 100 gramında yaklaşık 360 mg potasyum bulunur. Diğer meyveleri yemektense canınız muz yemek istiyorsanız bu potasyum eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir.

EKŞİ

Limon, sirke gibi asitli gıdalara aşeriyorsanız mide asidinizin düşük olduğu anlamına gelebilir.

ÇAY VE KAHVE

Aşırı çay ve kahve tüketim isteği fosfor eksikliğinin işareti olabileceği gibi, sodyum ve demir eksikliğinden de kaynaklanıyor olabilir.

BAHARATLI YİYECEK

Canınız baharatlı yiyecekler çekiyorsa bu durum tiroid dengesizliği veya kükürt eksikliği ile ilişkili olabilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —