Tarih: 11.06.2023 10:38

Hatay'da Görevli Polis Memuru Şehit Edildi

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geçici olarak deprem bölgesi Hatay'da görev yapan Komiser Yardımcısı Selim Sarıkaya'nın şehit olduğunu duyurarak, üzüntüsünü paylaştı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Geçici olarak deprem bölgesi Hatay'da görev yapan Komiser Yardımcımız Selim Sarıkaya'nın şehit olduğunu üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyor, acılı ailesine, yakınlarına ve Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Kahraman polisimizin makamı âli olsun" ifadelerini kullandı.

Şehit Selim Sarıkaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden deprem bölgesi Hatay Emniyet Müdürlüğü'ne geçici görevle gönderilmişti. Ancak bugün sabah saatlerinde denetleme görevi sırasında polis memuru Mustafa S. ile arasında bir tartışma yaşandığı ve bu tartışma sonucunda Sarıkaya'nın göğsünden vurularak şehit olduğu ortaya çıktı. Olayda ayrıca polis memuru Hüseyin Yeşil de ayağından yaralandı. Yaralı polis memuru Hatay Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, cinayet şüphelisi olan polis memuru ise meslektaşları tarafından gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Şehit Selim Sarıkaya'nın evli ve 2 çocuk babası olduğu belirtildi. Cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'na götürülen Sarıkaya'nın otopsi işlemi gerçekleştirildikten sonra memleketine gönderilmek üzere hazırlandı. Bu üzücü olay, Türk emniyet teşkilatını derinden sarsarken, ülkenin dört bir yanından taziye mesajları gelmeye başladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —