Tarih: 17.02.2023 12:24

Çalışmayan Kadınlara 12 Ay Boyunca 2.750 TL Ödeme! Aile Bakanlığı Duyurdu; Para Derdi Bitecek!

Facebook Twitter Linked-in

Enflasyonun giderek yükseldiği ve alım gücünün düştüğü şu günlerde devletten gelen ekonomik yardımlar, vatandaşın bir nebze olsun rahatlamasına neden oluyor. Nakit paraya ihtiyacı olan vatandaşlara anında teslim edilen bu ödemenin ise belli başlı şartları bulunuyor. Herhangi bir yerde çalışmayan ve SGK bağlantısı bulunmayan kadınlara verilen bu ödemenin detaylarını ise sizler için hazırladık. İşte merak edilen tüm detaylar…

E-devlet üzerinden başvurusunu yapan çalışmayan kadınlara verilen bu ödeme için aynı zamanda yaşadığınız şehirde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gidilerek, şahsen başvuruyla da yapılabiliyor. Şartlarında ise başvuracak kişinin kadın olması, herhangi bir gelirinin olmaması ve hane içerisinde bulunan kişilere düşen gelirin asgari ücretin 3’te 1’i olması gerekiyor. Bu şartları taşıyan kadınlar ise kolayca devletin vermiş olduğu bu ödemeden tam tamına 12 ay boyunca faydalanabiliyor. Peki, çalışmayan kadınlara verilen bu ödemenin başvurusu ne zaman yapılıyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın vermiş olduğu bu ödemenin başvurularının halen devam ettiği biliniyor. Başvuru için T.C. kimlik numaranızla ve şifrenizle E-devlet uygulamasına girin ve “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” adı altında verilen desteklere başvuru yapıyorsunuz. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli husus ise bilgilerin eksiksiz ve doğru bir biçimde iletilmesi! Eğer verdiğiniz bilgiler yanıltıcı olursa bakanlık doğrudan olumsuz olarak yanıt veriyor.

Birden farklı dalda yardımlar yaparak vatandaşın para sıkıntısını çözen bakanlık, çalışmayan kadınlara vermiş olduğu bu yardımla ise binlerce kadının yüzünün gülmesine neden oldu. Başvurunuz onaylandıktan sonra yaklaşık 10 gün içerisinde ödemenizi alabilirsiniz! Sizler bu yardım hakkında neler düşünüyorsunuz?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —