Tarih: 14.09.2023 10:12

Cordon Bleu: Tavuk, Peynir ve Jambonun Lezzetli Buluşması

Facebook Twitter Linked-in

Cordon Bleu, tavuk göğsünün arasına peynir ve jambon konularak hazırlanan, dışı galeta unu ile kaplanarak kızartılan bir yemektir. Fransız mutfağına ait olan cordon bleu, günümüzde dünyanın birçok yerinde sevilerek tüketilen bir yemektir.

Cordon Bleu Tarifi

Malzemeler:

4 kemiksiz, derisiz tavuk göğsü

Tuz

Karabiber

1 yemek kaşığı sarımsak tozu

1 yemek kaşığı soğan tozu

16 dilim İsviçre peyniri

1.5 dilim jambon (225 gr)ince dilimlenmiş

Kızartmak için yer fıstığı yağı veya bitkisel yağ

1 su bardağı çok amaçlı un (125 gram)

4 yumurta

2 su bardağı panko ekmek kırıntısı (100 gr) Kremalı Dijon Sosu:

3 yemek kaşığı tereyağı

2 diş sarımsak, kıyılmış

3 yemek kaşığı çok amaçlı un

2 bardak süt (480 mi)

¼ bardak dijon hardalı (60 gram)

1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri (100 gr)

Tuz

Karabiber

Yapılışı:

  1. Tavuk göğüslerine tuz, karabiber, sarımsak tozu ve soğan tozu serpip eşit şekilde kaplayın.
  2. Bir kesme tahtası üzerinde, tavuk göğsünü iki plastik tabaka arasına yerleştirin ve bir et tokmağı, oklava veya ağır tavayla yaklaşık 1 cm kalınlığa kadar dövün.
  3. Plastik ambalajı çıkarın ve 2 dilim peyniri, ardından 2 dilim jambon, ardından başka bir katman peyniri ve başka katman olarak jambon yerleştirin. Tavuğu eşit şekilde yuvarlayın ve yeni bir plastik ambalaj kağıdına yerleştirin.
  4. Tavuğu plastik ambalaja sıkıca sarın ve yanlardaki fazla plastiği bükmek için kullanın, çalışırken tavuk cordon bleu rulosunu sıkılaştırın. Fazla plastiği bağlayın. Kalan malzemelerle aynı işlemi tekrarlayın, ardından ruloları buzdolabında 30 dakika kadar soğutun.
  5. Bu arada, uzun kenarlı bir tavayı 5 cm yağla 170°C kadar önceden ısıtın.
  6. Rulolar piştikten sonra un, çırpılmış yumurta ve galeta unu ile 2 ayrı büyük, geniş tabak hazırlayın. Tavukları önce una, sonra yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayın.
  7. Panelenmiş tavuk cordon bleu'yu yağın içine koyun ve her tarafı yaklaşık 5 dakika veya dış kısmı altın rengi kahverengi olana kadar pişirin. İyi bir renk elde edilirse ve tavuğun merkezi hala 75°C değilse, tavuk cordon bleu'yu bir fırın tepsisinin üzerine yerleştirilmiş tel ızgara üzerine yerleştirin ve tavuğu 170°C sıcaklıktaki fırında bitirin. Bu sıcaklığa ulaşılana kadar devam edin.
  8. Bu arada sosu hazırlayın. Orta ateşte 1,5 litrelik bir tencerede tereyağını eritin ve sarımsakları yumuşayana kadar pişirin. Unu ekleyip 1 dakika kadar çırpın.
  9. Sütü ekleyin ve meyane ile tamamen birleşene ve topak kalmayana kadar çırpın. Karışım kaynama noktasına gelip koyulaşana kadar çırpmaya devam edin.
  10. Hardal, Parmesan peyniri, tuz ve karabiberi ekleyin ve birleştirmek için çırpın. Tavayı ocaktan alın.
  11. Tavuğu dilimleyin ve üzerine Dijon sosu gezdirerek servis yapın.

Püf Noktaları:

Cordon Bleu Servis Önerileri:




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —