Tarih: 07.09.2023 01:35

Dorukhan Büyükışık'ın ölümündeki şüpheli yönler

Facebook Twitter Linked-in

2018 yılında İzmir'de meydana gelen Dorukhan Büyükışık ölümü, hala aydınlatılamamış bir cinayet şüphesi olarak gündemde. Emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık'ın oğlu olan Dorukhan, 26 yaşında, üç yabancı dil bilen ve iyi bir eğitim almış genç bir bireydi. Ancak 13 Mayıs 2018 tarihinde, İzmir'de bir inşaatın istinat duvarında cansız bir şekilde bulundu.

Resmi kayıtlara göre ölüm sebebi yüksekten düşme olarak geçse de, otopsi sonuçları ve doktorun ifadesi bu sonuca karşı çıktı. Dorukhan'ın babası Ethem Büyükışık, delillerin karartıldığını, cep telefonundan silinen parmak izleri olduğunu ve video kayıtlarının dosyadan kaybolduğunu iddia ederek, oğlunun ölümünün cinayet olduğuna inanmaktadır. Bu nedenle dosya yeniden açıldı ve araştırmalar devam etmektedir.

Olayın şüpheli yönleri şunlardır:

Ethem Büyükışık, olayın gerçek yüzünün ortaya çıkması için sürecin birçok aşamasında devlet yetkilileri ve kurumlarına başvurmuştur. Ancak hala olayın gerçeği aydınlatılmaya çalışılmaktadır.

Olayın aydınlatılması için yapılması gerekenler

Dorukhan Büyükışık'ın ölümündeki şüpheli yönlerin aydınlatılması için yapılması gerekenler şunlardır:

Bu çalışmalar sonucunda, Dorukhan Büyükışık'ın ölümünün cinayet mi yoksa kaza mı olduğu sorusuna net bir cevap verilebilir




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —