Tarih: 10.05.2023 17:34

WhatsApp Kara Liste Özelliği Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Facebook Twitter Linked-in

Eldeki bilgilere göre, WhatsApp son güncellemesiyle birlikte yeni bir özellik olan Kara Liste özelliğini kullanıcılarına sunmaya başladı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, istedikleri kişileri kara listelerine ekleyerek son görülme bilgilerini o kişilerden gizleyebilecekler. Böylece, telefon rehberlerinde yer alsa dahi bazı insanlarla paylaşmak istemediğiniz son görülme saatleri ve durum bilgilerinizi koruyabilirsiniz.

Normalde WhatsApp'ta son görülme saatinizi gizleyebileceğiniz bir özellik zaten vardı ancak bu özellik kullanıldığında tüm rehberinizdeki kişiler WhatsApp'taki son görülmenizi göremez ve siz de hiçbir kullanıcının son görülmesini göremezsiniz. Ancak Kara Liste özelliği ile istediğiniz kişileri belirleyerek sadece onların son görülme bilgilerinizi gizleyebilirsiniz.

Şu anda Kara Liste özelliği test aşamasında olduğu ve Türkiye'de henüz kullanıma açılmadığı belirtiliyor. Ancak güncellemelerle birlikte kısa bir süre içinde tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor. Bu özellik kullanıma açıldığında, kullanıcılar nereden erişebileceklerine dair bilgileri uygulama içerisinden öğrenebilirler.

WhatsApp'ın yeni Kara Liste özelliği henüz Türkiye'de kullanıma açılmamıştır. Bu özellikle ilgili paylaşılan bilgilere göre, Kara Liste özelliği bir kullanıcının mesajlaşma penceresinde sağ üst taraftaki üç nokta işaretine tıklayarak eklenilebileceği tahmin edilmektedir.

Ancak, henüz özellik resmi olarak uygulamaya eklenmediği için tam olarak nerede ve nasıl kullanılacağına dair net bir bilgi bulunmamaktadır. Bu nedenle, özellikle ilgili paylaşılan tahmini adımların doğruluğu kesin değildir.

Yine de, Kara Liste özelliğini kullanmak istediğinizde genellikle aşağıdaki adımlar takip edilir:

  1. WhatsApp uygulamasına girin.
  2. Kara Listeye eklemek istediğiniz kişinin mesajlaşma penceresine girin.
  3. Sağ üst taraftaki üç nokta işaretine tıklayın.
  4. Açılan menüden "Kara listeye ekle" seçeneğine tıklayın.

Ancak, bu adımlar resmi olarak onaylanmamıştır ve özellikle ilgili olarak daha doğru bilgiler uygulamaya eklendiğinde güncellenebilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —