Tarih: 18.03.2023 18:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Dünya kamuoyuyla paylaşmak istiyorum' diyerek duyurdu: Tahıl koridoru anlaşmasının süresinin uzatılmasını sağladık

Facebook Twitter Linked-in

Çanakkale'de bölünmüş yol standardına yükseltilen Gelibolu - Eceabat yolunun 32 kilometrelik kısmı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile hizmete açılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışta önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Tahıl Koridoru Anlaşması ile ilgili olarak "Her iki tarafla da yaptığımız görüşmeler sonunda 19 Mart'ta bitecek olan anlaşma süresinin uzatılmasını sağladık." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

e2

e1

2 (5)

KARADENİZ TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI

UKRAYNA'DAN AÇIKLAMA

Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın süresinin 120 gün daha uzatıldığını belirtti.

Söz konusu anlaşmaya sadık kaldıkları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Gutteres'e minnettar olduklarını kaydeden Kubrakov, "Ortak çabalarımız sayesinde 25 milyon ton Ukrayna tahılı dünya pazarlarına ulaştırıldı." ifadelerini kullandı.

22 TEMMUZ 2022'DE İSTANBUL'DA YAPILMIŞTI

Tahıl Koridoru Anlaşması, Türkiye, Ukrayna, Rusya ve BM arasında 22 Temmuz 2022'de İstanbul'da yapılmıştı. 19 Kasım 2022'den itibaren 120 gün süreyle uzatılan anlaşma, bugün sona eriyordu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —