Tarih: 24.04.2023 15:16

Evde Yapabileceğiniz Kolay ve Etkili Spor Aktiviteleri

Facebook Twitter Linked-in

Günlük yaşamda aktif kalmak, bedenimizi korumak ve daha sağlıklı hissetmek için spor yaparız. Fakat çalışma rutinlerimiz ya da ev içi sorumluluklarımız bir spor salonuna gitmeye elverişli olmayabilir. Böyle durumlarda evde spor yapmak alternatif çözümlerden biri. Yine de çoğu kişi evde spor yapılır mı diye merak etmekten kendini alıkoyamıyor. Bu soruya cevabımız, "elbette yapılır" olacaktır. Spor yapmak için istediğiniz bir zaman dilimini ve mekanı seçebilirsiniz. Yeter ki doğru hareketleri yapabilin. O halde evinizde uygulayabileceğiniz hareketleri öğrenmenizin tam zamanı...

EVDE SPOR İÇİN EGZERSİZ HAREKETLERİ

Sağlığınız için kendinize özel egzersiz zamanları oluşturmanız bir süre sonra mental ve fiziksel açıdan güçlenmenizi sağlayacaktır. Spor rutinleri oluştururken evinizde kendinize özel bir alan belirlemeniz daha rahat hareket etmenizi kolaylaştırır.

Evde spor hareketleri ile sağlıklı kalmak istiyorsanız öncelikle şu noktalara da dikkat etmelisiniz:

Evde etkili bir spor rutini oluşturmaya karar verdiyseniz işte 7 etkili egzersiz hareketi…

1. AYAKTA ŞINAV

Genellikle yere yatarak çekilen şınavın ayakta uygulanabilen haline ayakta şınav deniyor. Wall push up olarak da bilinen bu hareket için herhangi bir duvara ellerinizi dikey yaslamanız da yeterli olacaktır.

Ayakta şınav egzersizi, vücut ağırlığı ile gerçekleştirilir. Bunun yanında kolların, göğüs ve sırtın aktif bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Wall push up ile karın kasları da koordine edilebilir. Bu sayede üst vücut bölgesinin incelmesinde ve güçlendirilmesinde sıkça tercih ediliyor.

Ayakta şınav için;

İleri seviye ayakta şınav hareketi yapacaksanız duvardan daha alçakta olan bir masa veya dolabı kullanabilirsiniz.

2. SQUAT

Squat, evde spor yapmak isteyenler için en ideal egzersizlerden biri. Çökme veya çömelme hareketi olarak da biliniyor. Squat hareketi bacak ve bel kaslarının çalışmasını sağlıyor.

Squat için;

3. ADIM EGZERSİZİ

Adım egzersizi evde yapılabilecek en basit hareketlerden biridir. Bu egzersizde birkaç katlı merdiveni aynı anda çıkmaya çalışır gibi bacaklarınızı açmanız gerekecektir. Yukarı kaldırdığınız bacağı birkaç merdiveni çıkmış gibi indirmelisiniz. Sonra diğer bacağınızla aynı hareketi yapmalısınız. Elinizde ağırlıklarla çalıştığınızda kol kaslarınızı da güçlendirebilirsiniz.

4. PLANK

Karın kaslarının toparlanmasında sıkça kullanılan plank hareketi şınav ile benzer özelliklerdedir. Evde spor yaparken plank için geniş bir alan seçmelisiniz.

Plank hareketi için;

5. BURPEE

Tüm vücudu aktif hale getirenevde spor çalışmalarından biri burpee egzersizi. Bu egzersiz birkaç aşamayla ve hızlı hareketlerle yapılıyor. Burpee için;

6. LUNGE

Lunge karın, bacak ve sırt kaslarının koordineli bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Ayrıca kalça sıkılaştırma hareketi olarak da sık sık yapılıyor.

Lunge için;

7. KICK BACK

Kol kaslarını ve sırt kaslarını çalıştırmak için kick back hareketi yapıbilmektedir. Evde spor programı uygularken kick back hareketi için bir sehpa bulmalısınız.

Kick back için;

Her biri kolay olan ve evde yapılabilen hareketlerle spor salonlarına gitmeye gerek kalmadan istediğiniz forma girebilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —