Tarih: 27.01.2023 10:16

Danimarka’da kadınlara zorunlu askerlik gündemde

Facebook Twitter Linked-in

Danimarka Savunma Bakanı Jakob Ellemann-Jensen, ülke ordusunun mevcut durumunun kendisini düzgün bir şekilde savunmasına izin vermeyeceğini belirterek, kadınların Danimarka Silahlı Kuvvetleri’ne alınması gerektiğini vurguladı.

‘ASKER SAYISINI ARTIRMAMIZ GEREKİYOR’

Danimarka merkezli TV2’ye konuşan bakan, ülkesinin artık sadece gönüllülere bağlı kalamayacağını belirterek, kadınlar dahil herkesin zorunlu askerlik hizmetine uygun olması ve ordudaki asker sayısının artırılması gerektiğini ekledi.

Danimarka'nın mevcut yasaları, ordunun 18 yaşın üzerindeki fiziksel olarak uygun tüm erkeklerin zorunlu askerliğe alınmasına izin veriyor ve hizmet süresi genellikle dört ila 12 ay arasında değişiyor. Kadınların ise orduya gönüllü olarak katılabiliyor.

‘NATO YÜKÜMLÜLÜKLERİ İÇİN’

Öte yandan, Danimarka ordusundaki tüm personelin yüzde 17'sini kadınlar oluşturuyor. Ellemann-Jensen, daha fazla kadın olması gerektiğini düşündüğünü ve "silahlı kuvvetlerin daha fazla kadından yararlanacağını" belirterek bu hamleyle beraber ülkenin NATO üyelik yükümlülüklerini yerine getirmesine de olanak tanıyacağını kaydetti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —