Tarih: 04.06.2023 10:58

Davutoğlu'ndan yeni dönem mesajı!

Facebook Twitter Linked-in

Yeterli oy oranı sağlanamadığı için Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci tura gitmek zorunda kalmıştı. 28 Mayıs 2023 tarihinde milyonlarca vatandaş oy kullanmak üzere sandık başlarına gittiler. Sandıkların açılması ve resmi sonuçlarının YSK tarafından açıklanmasıyla birlikte ülkemizin yeni Cumhurbaşkanı yeniden Recep Tayyip Erdoğan oldu. Erdoğan, böylelikle 3. defa Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturdu.


Dün mecliste yapılan yemin töreninin ardından Cumhurbaşkanı mazbatasını teslim aldı. Törende açılış konuşmasının yapılmasının ardından kısa bir süre sonra ise bu senenin yeni bakanları açıklandı.


DAVUTOĞLU'NDAN YENİ DÖNEM MESAJI
Siyasi parti liderleri son zamanlarda sosyal medya hesaplarını oldukça aktif kullanıyorlar. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından gündeme dair bir paylaşım yaptı.

Davutoğlu, yeni dönemde partisinin nasıl bir yol izleyeceğine dikkat çekerek paylaşımında Yasama Dönemi'nin başlamasının ve yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin oluşmasının ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Yasaklara karşı insan hak ve özgürlükleri, demokratik kültürün güçlendirilmesi, yolsuzluklarla mücadeleye dayalı temiz siyaset, yoksulluğa karşı adil gelir dağılımı ve gerçek anlamda adaletle hükmeden bir yargı sistemi yönündeki mücadelemizi yapıcı bir muhalefet anlayışı içinde kararlılıkla sürdüreceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Muhalefet ve hükümet cephesinden yapılan açıklamaların genelinde 'birlik, beraberlik, ortak değerler ve bütünlük' vurgusu yapıldı. Erdoğan, buna paralel olarak yemin töreni açılış konuşmasında 85 milyon vatandaşın hepsini kucaklayacağını ve yeni bir dönemin başladığını ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —