Tarih: 06.04.2024 14:50

Erkekleri öldüren virüs keşfedildi! Sadece erkekleri etkiliyor

Facebook Twitter Linked-in

VİRÜS SADECE ERKEKLERİ ETKİLİYOR

Sadece erkekleri etkilediği belirtilen virüsle ilgili detaylar yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Japon Bilim insanlarının uzun bir süredir üzerinde durduğu ve tırtıllar üzerinde deney yaptığı bu çalışmanın sonucunda elde edilen veriler paylaşıldı. Japon Bilim insanları, yaptıkları çalışmalarda söz konusu virüsün sadece erkekleri etkilediği verilerine ulaştı.
GELECEKTE BUNUN GİBİ ÇOK SAYIDA VAKA ORTAYA ÇIKABİLİR

Virüsün Sadece erkekleri etkileyecek şekilde evrimleştiği verilerinin ortaya çıktığı aktarılırken İngiliz bir uzmanın açıklamasında ise bu virüsün zararlı böcek popülasyonunu da etkileyerek böcek türlerini yok edeceği belirtildi. Konuyla ilgili peş peşe açıklama ve uzman yorumları geldi. Japonya Ulusal Tarım ve Gıda Araştırma Örgütü’nden araştırmacı ve çalışmanın yazarlarından biri olan Daisuke Kageyama, yakın gelecekte bu tür çok daha fazla vaka ortaya çıkabileceğini söyledi. Minami Kyushu Üniversitesi’nde araştırma teknisyeni olan Misato Terao ise virüsü nasıl bulduğunu anlattı. Üniversitenin teras kısmında hava alırken tırtılların bitkileri daha farklı şekilde kemirdiğini görmesi sonucu virüsü bulduğunu söyledi ve tırtıllar üzerinde yapılan çalışmalarda böceklerin hepsinin ilginç bir şekilde dişi olduğunun fark edildiği aktarıldı.
YALNIZCA 3 ADET ERKEK TIRTIL HAYATTA KALDI

Shintani, yapılan çalışmalarla ilgili detayları anlattı ve çalışma alanındaki erkek tırtıllar ile dişilerin çiftleştirildiğini, 13 nesil sonra bile bu tırtılların büyük çoğunluğunun dişi olduğunu ve yalnızca 3 adet erkek tırtılın hayatta kaldığının belirlendiğini söyledi. Bu durumla beraber ellerinde ‘Erkek katili’ bir virüs olduğunu hemen anladığını aktaran Shintani, tecrübelerine dayanarak tırtıl hücrelerinin sitoplazmasını inceledi ve bu anlaşılmayan mikropların anneden çocuklarına geçtiğini belirlediğini ifade etti. Öte yandan virüsün tırtılların üremesine müsaade ettiğini fakat erkekleri ‘işe yaramaz’ bir hale soktuğunu söyleyen Shintani, dişilerin doğal seçilimde büyük bir avantaj kazandığını belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —