Tarih: 25.06.2023 13:54

Titan Denizaltı Kazası: İhmal İddiaları ve Soruşturma Kanada Gündeminde

Facebook Twitter Linked-in

Titanik'in enkazına dalış yaparken kaybolan Titan isimli denizaltının parçaları bulundu. Basınç nedeniyle patlayan ve içindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği denizaltı ile ilgili ihmal iddiaları gündemde. Kanada olayla ilgili soruşturma başlattı. Titan denizaltı kazasıyla ilgili ihmal iddiaları ve soruşturma gündemde. Beş kişinin içinde bulunduğu 'Titan' denizaltının basınç nedeniyle patlayarak parçalara ayrıldığı tespit edildi.

TRT Haber'in aktardığına göre; parçalar, Titanic'in enkazından 488 metre uzaklıkta, yüzeyden 4 kilometre derinlikte bulundu.

Titan denizaltısının ana destek gemisi, felaketin ardından Kanada limanına geri döndü.

Denizaltıyla ilgili ihmal ihtimalleri, basınç kaybı sonucu içeride bir patlamanın meydana gelmiş olabileceği düşüncesiyle gündemde.

Kanadalı yetkililer, OceanGate tarafından işletilen denizaltı hakkında bir dizi soruşturma başlattı. Titan, faaliyet gösterdiği açık denizlerde, uluslararası suları kontrol eden herhangi bir düzenleme bulunmadığını ortaya koydu.

ABD Sahil Güvenliği, Titan'ın patladığını açıklayarak gelecekteki incelemelerin odak noktasının geçerli yönetmelikler ve standartlar hakkında olacağını belirtti.

Amerikan şirketi OceanGate Expeditions'a ait denizaltı, ilk dalışını 2018 yılında gerçekleştirdi ve 2021'de Titanik enkazına dalma girişiminde bulundu, ancak gerekli güvenlik sertifikasına sahip olmadığı anlaşıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —