Tarih: 11.03.2023 10:12

6'lı masa Rize'de ortak aday ile girecek!

Facebook Twitter Linked-in

23 İLDE ORTAK ADAY ÇALIŞMASI

Cumhuriyet Halk Partisininin 2018 yılında vekil çıkartamadığı ve zorlandığı yerlerde bu kez 6'lı masanın diğer ortakları ile seçime girilecek. Özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu'da Gelecek Partisi ve Deva Partisi listelerinden seçime girilmesi planlanıyor. 

RİZE'DE DE ORTAK ADAY

2018 Yılında Rize, Bitlis, Çankırı, Erzincan, Aksaray, Karaman, Kars, Iğdır'ında aralarında olduğu 23 şehirden vekil çıkartamayan Cumhuriyet Halk Partisi bu şehirlerde ortak aday ile Milletittifakı adına vekil çıkartmayı planlıyor.

Millet ittifakı üyelerinin ortak aldığı karar bu yönde. 

PEKİ RİZE'DE NE OLACAK

6'lı masanın 2 ortağı sadece Rize'de aday adayları konusunda çalışıyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nden 2 aday adayı İyi Parti'dende 2 Aday adayı bulunuyor. Millet İttifakının 1. ve 2. sıra adayları neye göre belirlenecek. Bunların tamamı akıllarda soru işareti. 

İL BAŞKANLARINDAN RAPOR İSTENDİ

6'lı masanın il başkanlarından Rize'den potansiyel adaylık konusunda Genel Merkezler tarafından rapor istendiği öğrenildi. İl Başkanları hazırladıkları raporları Genel Merkezlerine iletti. 

Bilindiği üzere Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanlığı görevini yürüten Saltuk Deniz Başkanlık görevinden istifa ederek Milletvekili Aday Adaylığını açıklamış ve geçtiğimiz günlerde de Chp'li bir diğer isim uzun yıllar siyaset meydanlarından bulunan Kenan Bıyık aday adaylığını açıklamıştı. Rize'de 1. sıra Milletvekili adayının Cumhuriyet Halk Partisinden olacağına kesin gözü ile bakılıyor. Ancak adayın kimin olacağı hakkında henüz net bir bilgi yok. CHP'de aday adaylığı başvuruları bu hafta başladı.

Deniz ve Bıyık arasından yapılacak seçimi CHP Genel Merkezi diğer il başkanlarının sundukları rapora göre belirlemeyi planlıyor.

İKİNCİ SIRA ADAYI İYİ PARTİ'DEN

İtiifakın diğer ortağı İyi Parti'de aday adaylığı konusunda boş durmuyor. Bürokra Özkan Avcı ve İş İnsanı Köksal Toptan'da aday adalığını açıkladı. İyi Parti'de aday adaylığı süreci devam ediyor. Milletvekilliğinde 2. Sıranın iyi Parti'de olacağı ön görülüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —